Superliga Srbije

Batak probudio Vojvodinu i DEKLASIRAO Radnički: Lalatovićeva odbrana "ČASTILA", Zukić se zahvaljivao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 17:49
Batak probudio Vojvodinu i DEKLASIRAO Radnički: Lalatovićeva odbrana "ČASTILA", Zukić se zahvaljivao MN Press

Šok smena trenera donela je boljitak Vojvodini jer je novi trener Radoslav Batak, protiv bivšeg kluba Radničkog iz Niša debitovao najubedljivijim trijumfom na "Čairu" od 4:1 (2:0) u prvom meču 24. kola Mozzart bet Superlige. Trener domaćina Nenad Lalatović će sigurno imati mnogo toga da kaže igračima za defanzivu, jer su greškama častili veoma dobre goste, a posebno dvostrukog strelca Dejana Zukića. Nišlije su želele plej-of, ali serijom loših rezultata ovog proleća moraće da misle i o  borbi za opstanak.

Radnički i Vojvodina su odigrali veoma dobar meč, dobrog intenziteta, napadački, s tim da su gosti na startu energičniju igru krunisali uz dva "poklona" domaćina. Prvo je Savić napravio penal u 5. minutu neoprezno gazeći Traorea posle prekida, što je bio čak deveti Nišlija u ovoj sezoni, a Filip Malbašić je nadmudrio golmana Stevanovića

Nije to poremetilo Nišlije koji su pet minuta kasnije imali zicer preko Mićina koji je ukrao loptu Vitasu, izašao sam pred Carevića i nije ga nadmudrio. Zatim je odbrana Nišlija častila Zukića. Primio je vezni igrač Vojvodine loptu na šest-sedam metara od gola, ali uz gol aut liniju. Niko nije izašao na njega, a bilo ih je čak četvorica u belo-crvenim dresovima, pa je Zukić "probušio" Stevanovića sa pet metara. Neshvatljiva reakcija igrača Nišlija.

Napali su domaćini iz svog raspoloživog arsenala ne vodeći preterano računa o odbrani, Belaković je dva puta nezuspešno pokušao da ugrozi goste iz Novog Sada. Ostavljali su domaćini i mnogo prostora, pa su gosti u kontrama imali i sreće u dva navrata da ih bivši igrač kluba Čumić ne kazni.

Radnički je imao inicijativu u drugom delu, pokušao je da se vrati u meč, ali nova kontra i nove taktičke greške rešile su pitanje pobednika u 58. minutu. Nikolić i Simić su ostavili Zukića samog na visinu penala a tu već Stevanović nije mogao ništa da uradi - 0:3! Kako su u defanzivi igrači domaćini nije moglo drugačije da se završi nego katastrofom. Uroš Nikolić je u 64. minutu bio sam na desetak metara, usledila je finta, pa precizan udarac za 0:4.

Vojvodina je olako prokockao dve prilike za 0:5, pa je Belaković posle jedne dobre akcije postigao utešni pogodak za domaćina.

"Napravimo penal, pa im damo taj drugi gol. Posle nismo mogli da se vratimo u meč. Vojvodina je dobra, brza ekipa, videli ste sve", procedio je kroz zube u kameru TV Arena sport sad već zabrinuti trener domaćina Nenad Lalatović.

Radoslav Batak je rekao da ekipa Vojvodine nije imala sreće u prethodnim mečevima:

"Imali smo dva dana da vidimo šta da radimo bolje. Čestitam igračima na odnosu, pobedi, mada mi se nije svidelo poslednjih 10 minuta. Idemo dalje".

Mozzart Bet Superliga, 24 kolo

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)
/Belaković 83 - Malbašić 9 pen, Zukić 18, 58, U. Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda

Mladost GAT - Napredak 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Spartak - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Mladost - Čukarički 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Četvrtak

Radnički 1923 - TSC 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Kolubara - Javor 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Petak

Crvena zvezda - Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)