Superliga Srbije

Batak i zvanično trener Vojvodine, ugovor do juna 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 12:59
Batak i zvanično trener Vojvodine, ugovor do juna 2024. godine FK Vojvodina

Najavljeno, učinjeno. Radoslav Bataka je novi trener Vojvodine, ugovor je potpisan do juna 2024. godine. Nekadašnji fudbaler ovog kluba, koji je igrao od 1997. do 2003. godine, nasledo je Milana Rastavca na klupi i drugi put je dobio priliku na "Karađorđu".

Batak je imao priliku da vodi tim na osam mečeva od 23. aprila do 30. juna 2017. godine. U Superligi je ostvario tri pobede, dva remija uz poraz od Zvezde, ali je u polufinalu Kupa Srbije u dvomeču ispao od Partizana (0:0, 0:1). Posle pobede nad Ružomberokom u kvalifikacijama za LE 29. juna napustio je "Karađorđe".

"Fudbalski klub Vojvodina na čelu sa predsednikom Drgaoljubom Zbiljićem zahvaljuje se Milanu Rastavcu i njegovom stručnom štabu na saradnji i svemu što su učinili za naš klub u teškom trenutku, od početka ove sezone. Rastavcu i njegovim pomoćnicima, FK Vojvodina želi sve najbolje u nastavku karijere", stoji u objavi FK Vojvodine.

Radoslavu Bataku će pomoćnici biti Milan Stepanov, Dušan Bajić i Nikola Kovačević, dok će za kondiciju biti zadužen Aleksandar Jovančević. Od juna je bio bez angažmana, kada se razišao sa niškim Radničkim. Pored Vojvodine i kluba sa Čaira bio je šef struke i Novog Pazara.

 

 

Novosađani u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige nemaju poraz, osvojili su bod protiv Crvene zvezde, pobedili Kolubaru, ali onda remizirali u Lučanima i kod kuće protiv Radnika. Nalaze se na šestoj poziciji sa dva boda mnaje od Novog Pazara, a pet u odnosu na Čukarički.

Bodovni zaostatak nije veliki, do kraja lige ostalo je još 14 kola (7 u prvom delu, 7 u plej-ofu), ali Bataka i njegove saradnike očekuje jedan težak niz mečeva do kraja prvog dela i to šest utakmica protiv direktnih konkurenata za Evropu.

Prvi je 28. februara u Nišu protiv Radničkog koji nije u zoni "plej-ofa", ali još nije izgubio svu nadu, a uz to je i emotivno najteži jer je dva puta vodio ovaj tim. Zatim gostuju Voždovcu, dočekuju Čukarički, idu na noge Javoru, na "Karađorđe" stiže Partizan, gostuju TSC-u i dočekuju Novi Pazar.