Superliga Srbije

Ranko Popović nastavlja tamo gde je stao Radoslav Batak: Vojvodina dobija novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2023 15:43
Ranko Popović nastavlja tamo gde je stao Radoslav Batak: Vojvodina dobija novog trenera MN Press

Krugovi bliski klubu sa "Karađorđa" tvrdili su da je promocija Ljubiše Tumbakovića pitanje trenutka, pominjan je i njegov nekadašnji igrač Saša Ilić, ali od dolaska bivšeg trenera Partizana i selektora Srbije, kao i doskorašnjeg šefa struke u sofijskom CSKA izgleda nema ništa, jer na kraju ceo Upravni odbor okrenuo Ranku Popoviću.

Čelnici novosadskog velikana nisu još potvrdili ovu vest, ali dobro obavešteni fudbalski ljudi tvrde da je stvar završena i da će se mlađi od dvojice stručnjaka vratiti u naš klupski fudbal posle poslednjeg angažmana u istom u sezoni 2008/2009, kada je sedeo na klupi Spartaka. 

U trenerskoj biografiji Popovića stoji da je pre devet godina trenirao Saragosu, u vreme kada je nastupala u drugoj ligi Španije.Tokom jednog meseca sezone u kojoj je s njom stigao do plej-ofa bio je proglašen i za najboljeg trenera u Segundi. 

Mnogo duže je radio i boravio u azijskom fudbalu, pre svega u Japanu, kao strateg Oituja, Matidu Zelvija, Tokija i Serezo Osake.Na "Karađorđe" dolazi upravo iz "zemlje izlazećeg sunca", gde je završio drugi mandat u Matidi. 

Nekadašnji trener nekoliko klubova sa Tajlanda i iz Indije sutra bi trebalo da bude predstavljen medijima. Od njega se očekuje da zaustavi rezultatski pad na kraju "misije" Radoslava Bataka, jer su Novosađani ove sezone vezali dva poraza od APOEL-a u kvalifikacijama za Ligu konferencije i izgubljene utakmice od Crvene zvezde i Partizana u novoj Mozzart Bet Superligi Srbije.