Superliga Srbije

(VIDEO) Flemings ubrao "lale" i Voždovcu doneo mirnu zimu u Mozzart bet Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 20:55
(VIDEO) Flemings ubrao "lale" i Voždovcu doneo mirnu zimu u Mozzart bet Superligi MN Press

Voždovac je u odličnom meču pobedio Vojvoldinu 3:2 (2:1) u meču devetog kola i potvrdio veoma dobra jesenja izdanja. Ubedljivo najmlađi tim lige (prosek 21,6 godina) nadigrao je "lale" na oproštaju njihovog trenera Ranka Popovića (potpisao za japansku Kašimu), uz blistavu partiju Jamajčanina Žuniora Flemingsa, koji je postigao dva sjajna pogotka. "Zmajevi" i "lale" zimuju sa po 28 osvojenih bodova, od Čukaričkog zavisi da li će biti peti i šesti...

Novosađani su dobro otvorili meč na krovu Tržnog centra, jer je već u 18. minutu Aleksa Vukanović sjajno skočio na petercu i odličan cenatršut Lazarevića sproveo u mrežu. Mogli su domaćini ekspresno da izjednače, ali Mitrović nije iskoristio kiks Rosića. Sa desetak metara je prebacio Carevića, ali i ceo gol.

Međutim, već od 28. minuta na semaforu je stajalo 1:1. Mitrović je poslao "balon" u prostor, 21-godišnji napada Danilo Teodorović je izmakao ofsajd zamci i u padu postigao efektan pogodak. Uspeli su "zmajevi" da valorizuju napade, a imali su sreću da golman Katić uspe da zaustavi lukav pokušaj Alekse Vukanovića.

Vrlo dobro poluvreme, sa mnogo sadržaja zaključio je sjajnim golom Žunior Flemings. Jamajčanin se driblingom oslobodio Georbelidzea na ivici šesnaesterca, a zatim iskosa sa desne strane dijagonalom poslao loptu u sam gornji ugao. Evrogol za preokret Voždovca.

 

 

Vojvodina je bila u velikoj ofanzivi s početka drugog dela, Aleksa Vukanović je upitio loptu ka mreži, ali je Zečević uspeo sa linije da je izbaci, a onda je slabo veče levi bek gostiju Guram Georbelidze zaokružio isključenjem u 59. minutu jednim pogibeljnim startom.

Sa igrame više, domaćin je uspostavio kontrolu meča na sredini terena, a posle prekida je desni bek Đurđević pogodio stativu. Radomir Milosavljević će pamtiti ovaj meč po lošem, u nadoknadi prvog dela sa metra nije uspeo da pogodi mrežu jer je bio izblokiran a u 71. je imao promašaj jeseni. Vukanović je uočio da mu je saigrač sam na dva metra ispred gola, poslao mu je prizemnu loptu, ali je Milosavljević to uspeo da promaši! Umesto u mrežu, loptu je poslao u polje. Neverovatan promašaj.

Žunior Flemings je bio nerešiva enigma za "lale", Jamajčanin je u 76. minutu sjajno realizovao tranziciju i stavio tačku što se tiče pobednika. Uspeli su Novosađani da smanje u nadoknadi autogolom Matića, ne i da izbegnu poraz.

Trener Marko Savić, jedan od najperspekticvnijih naših stručnjaka, može biti veoma zadovoljan izdanjem "zmajića" tokom jeseni u Mozzart bet Superligi.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 9. kolo

sreda

Radnički 1923 - Radnik 1:0 (1:0)
/Sahli 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)
/Natho 41 pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

četvrtak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)
/Ubiparip 87/

Radnički Niš - Železničar 1:1 (0:0)
/Petrov 54 - Konatar 90+2/

Voždovac - Vojvodina 3:2 (2:1)
/Teodorović 28, Flemings 43, 76 - Vukanović 18, Matić 90+1 a.g./

petak

Čukarički - Mladost 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Javor - IMT 16.00 (TV Arena 1 Premium)

TSC - Napredak 17.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore