Superliga Srbije

Još samo Voždovac i pravac Japan: Ranko Popović i zvanično novi trener Kašime

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.12.2023 10:45
Još samo Voždovac i pravac Japan: Ranko Popović i zvanično novi trener Kašime MN Press

Šef stručnog štaba novosadske Vojvodine, Ranko Popović imenovan je za novog trenera Kašime antlers, saopštio je japanski fudbalski klub.

Popović (56) je Vojvodinu preuzeo u avgustu ove godine, a napustiće novosadski klub po završetku jesenjeg dela sezone u Mozzart Bet Superligi Srbije.

On će biti na klupi Vojvodine na večerašnjem meču zaostalog devetog kola Superlige Srbije protiv Voždovca u Beogradu, a potom će nastaviti trenersku karijeru u Japanu.

Trener Novosađana nije želeo srpskim medijima uoči večerašnjeg duela da govori na temu odlaska u Japan, ali jeste za zvaničan klupski sajt Kašime. 

 

 

"Zaista sam srećan i počastvovan što sam dobio ponudu od tako velikog kluba kao što je Kašima. Odlično sam se proveo u Vojvodini ove sezone i iskreno nisam mogao ni da pomislim da odem u bilo koji drugi klub. Međutim, odlučio sam da prihvatim ovu ponudu, Mogućnost da radim za veliki klub kao što je Kašima je najveći razlog da donesem ovu odluku. Želim da izrazim iskrenu zahvalnost predsedniku Vojvodine, direktoru, igračima i svima u klubu zato što su ispoštovali moju odluku", rekao je Popović, prenosi zvanični sajt Kašime.

Japanski klub je ovu sezonu završio na petom mestu na tabeli japanskog šampionata i u narednom prvensvu imaj mnogo veće ambicije.

Popović je već radio u Japanu. On je bio asistent trenera u Hirošimi, a potom je samostalno vodio Oitu, Mačidu, Tokio i Osaku.