Superliga Srbije

Ranko Popović: Da promenimo negativnu tradiciju i da Voša - Zvezda bude derbi kao nekada

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.11.2023 16:10
Trener Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije pred utakmicu sa Crvenom zvezdom FK Vojvodina
Trener Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije pred utakmicu sa Crvenom zvezdom

Trener fudbalera Vojvodine Ranko Popović izjavio je pred meč sa Crveno zvezdom, da želi da se beogradski klub ponovo oseća nelagodno kada dolazi u Novi Sad.

Fudbaleri Vojvodine sutra od 16 časova (Arena 1 Premium) dočekuju ekipu Crvene zvezde u utakmici 16. kola Superlige Srbije. "Ovo je lepa prilika za sve nas da pokažemo ono što smo radili do sada, da to nadogradimo i napravimo korak dalje. Ne treba trošiti reči na Zvezdu, s obzirom na to kakav igrački kadar imaju i da igraju Ligu šampiona. Na svakoj poziciji imaju po dva-tri odlična igrača i koga god da izvedu, to je sastav koji se bori za titulu. Međutim, verujem da ćemo imati odgovor. Tokom ove pauze, bez obzira na sve probleme, a bilo ih je i sa vremenskim uslovima, imam minimalne primedbe", istakao je Popović na konferenciji za medije.

Dodaje da ga ne interesuje podatak da Vojvodina nije pobedila Crvenu zvezdu na domaćem terenu u proteklih godina.

"Nisam bio tu proteklih 10 godina i ne bih se bavio statistikom. Ovo nije neka prepotencija ili arogancija, nego takmičarski stav. Radimo na tome da uvek idemo na pobedu. Bez uvrede, želimo da ovo ponovo bude pravi derbi i da Zvezda od ovog trenutka počne da oseća nelagodu kada dolazi u Novi Sad", izjavio je Popović.

Strateg "Stare dame" je zadovoljan načinom na koji njegova ekipa u poslednje vreme dolazi do rezultata. "Bitno je i šta smo pokazali, a ne samo rezultat. Intersuje me način na koji smo do njega došli i daje mi za pravo da očekujemo Vojvodinu takmičarski raspoloženu, koja će da igra jednako i kod kuće i na strani. Želimo da igramo napadački, disciplinovano i pre svega takmičarski, a ako bude tako, možemo da očekujemo dobar rezultat", zaključio je Popović.

Mozzart Bet Superliga, 16. kolo

petak

IMT - Spartak 17.00 (TV Arena 1 Premium)

subota

Radnik - Mladost 14.00 (TV Arena sport 3)
Vojvodina - Crvena zvezda 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan - TSC 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radniči 1923 - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 2)
Javor - Voždovac 15.00 (TV Arena sport 10)
Radnički Niš - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 7)
Železničar - Napredak 18.30 (T Arena spsort 4)

 

Standings provided by Sofascore