Superliga Srbije

Ranko Popović se oprostio od Vojvodine: Bila je čast i privilegija biti deo ovog kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 10:02
Ranko Popović MN Press
Ranko Popović

Fudbaleri Vojvodine doživeli su poraz od Voždovca na oproštaju do 2023. godine (2:3), a taj duel bio je ujedno i poslednji za trenera Ranka Popovća na klupi Novosađana.

Još pre susreta "na krovu" se znalo da se iskusni stručnjak vraća u Japan, gde će predvoditi ekipu Kašime sa kojom je već postigao dogovor.

Popović se po okončanju susreta na Dušanovcu emotivno oprostio od svog dosadašnjeg kluba u kojem je, kako je istakao, doživeo mnogo lepih tenutaka.

"Vojvodina uvek ima planove, ja, nažalost, neću biti tu. Ali, hoću da kažem, ovo što sam ja doživeo u ovom klubu, želim da svaki trener u Srbiji oseti, barem deo toga. Tu podršku od predsednika, saradnju sa direktorom, svakodnevni život sa svim ljudima u klubu i igračima", rekao je Popović za klupski sajt Vojvodine i dodao:

"Bila mi je velika čast i privilegija što sam bio deo ovog kolektiva i ako sam mogao bilo čime da doprinesem za neki boljitak, onda sam presrećan".

Popović je Vojvodinu vodio ukupno na 19 mečeva, gde je ostvario 10 pobeda, četiri remija i pet poraza, a u Japan odlazi kao neko ko im ima ozbiljno iskustvo rada u ovoj zemlji, budući da je već bio trener nekolicine klubova u tamošnjoj ligi.

"Zaista sam srećan i počastvovan što sam dobio ponudu od tako velikog kluba kao što je Kašima. Odlično sam se proveo u Vojvodini ove sezone i iskreno nisam mogao ni da pomislim da odem u bilo koji drugi klub. Međutim, odlučio sam da prihvatim ovu ponudu, Mogućnost da radim za veliki klub kao što je Kašima je najveći razlog da donesem ovu odluku. Želim da izrazim iskrenu zahvalnost predsedniku Vojvodine, direktoru, igračima i svima u klubu zato što su ispoštovali moju odluku", rekao je Popović, prenosi zvanični sajt Kašime.