Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Vojvodina gostuje u Lučanima, a Voždovac u Lazarevcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 08:00
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Vojvodina gostuje u Lučanima, a Voždovac u Lazarevcu MN Press

Fudbaleri Mladosti i Vojvodine otvaraju 22. kolo Mozzart bet Superlige Srbije mečom u Lučanima, uz direktan prenos od 16.00 časova na TV Arena Premium 2, dok će dva sata kasnije Voždovac gostovati Kolubari u Lazarevcu uz prenos na TV Arena Premium 3.

Domaćin iz Lučana se dobro pojačao tokom zimu iskusnim igračima, dobro je igrao na prirpemama u Turskoj gde je beležio pobede, ali je u prva dva prolećna kola Mozzart bet Superlige zabeležio oba poraza u gostima: protiv Radničkog iz Niša 2:1 i Radnika 1:0.

Vojvodina je sa druge strane igrala promenjivo u Beleku, ali je startovala veoma dobro, osvojila je bod protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" (1:1) i kod kuće ubedljivo savladala Kolubaru (3:0).

"Svima nam je jasno da idemo u susret ekipi koja zna da se takmiči. Prema tome, očekuje nas jedna takmičarska, zahtevna utakmica, sa dosta duela, sa mnogo fizičkog napora i sa dosta nekih specifičnosti unutar njihove igre. To su sve izazovi na koje treba da odgovorimo. Ono što me raduje jeste to što smo spremni da odgovorimo na sve te izazove sa svih aspekata, da ovu utakmicu pobedimo i da se vratimo sa tri boda", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac.

Kad je reč o međusobnim duelima u Lučanima, domaćin nije pobedio "lale" od 25. aprila 2019. godine (3:1). Na poslednja tri gostovanja Vojvodina je dva puta slavila i ubeležila remi. U prvom delu sezone u Novom Sadu je bilo 1:1, Nemanja Nikolić je bio strelac u 56. minutu iz penala za Novosađane, a Milan Bojović u 68. minutu za goste.

 

 

Kolubara od 18.00 časova dočekuje Voždovac i ovaj susret 22. kola im je ekstremno važan u borbi za osmo mesto i plej-of. nalaze se "rudari" pod imperativom pobede, dok su gosti iz Beograda nepterećeni, ali željni da što pre reše sve dileme oko ostanka u doigravanju za Evropu. Poraz od Zvezde 0:6 nije uzdrmao ekipu, tvrdi trener Nikola Puača.

"Nadam interesantnom meču, cenim našeg rivala koji igra posebno dobro na svom terenu. Kao što nije bilo euforije u našim redovima posle nekih pobedničkih serija i dobrih rezultata, tako ni sada nema depresije ili nekog razočarenja posle poraza od Crvene zvezde. Bio je to ubedljiviji rezultat nego što je realan odnos snaga i izvukli smo određene pouke. Ka ostvarenju naših ciljeva ne može da nas poremeti jedan loš rezultat, čvrsto stojimo na svojim nogama, spremamo se i verujemo u povoljan ishod predstojeće utakmice", istakao je Puača.

Kolubara i Voždovac su se do sada tri puta susreli u Mozzart bet Superligi Srbije. Voždovac je ostvario obe pobede kod kuće, 2:0 prošle sezone i 1:0 jesenas golom Miloša Pantoivća u 81. minutu, dok su "rudari" bili bolji u Lazarevcu prošle sezone 1:0.

Mozzart bet Superliga, 22. kolo

Petak

Mladost L - Vojvodina 16.00 (TV Arena Premium 2)
Kolubara - Voždovac 18.00 (TV Arena Premium 3)

Subota

Radnički Niš - Radnik 13.00 (TV Arena sport 10)
Crvena zvezda - Čukarički 15.00 (TV Arena Premium 2)
Napredak - Novi Pazar 17.00 (TV Arena sport 10)

Nedelja

Radnički 1923 - Javor Matis 13.00 (TV Arena sport 3)
Mladost GAT - TSC 15.00 (TV Arena sport 4)
Spartak ŽK - Partizan 17.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore