Superliga Srbije

Duljaj pred zatvarnje sezone: Dolaze navijači, imamo obavezu da budemo motivisani protiv Voždovca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 13:24
Duljaj pred zatvarnje sezone: Dolaze navijači, imamo obavezu da budemo motivisani protiv Voždovca MN Press

Partizan će ovu sezonu pamtiti po četvrtom mestu, propuštenoj šansi da igra kvalifikacije za Ligu šampiona i najslabijem plasmanu od 1990. godine. Duel sa Voždovcem u Humskoj (19.00, TV Arena Premium 1) nema rezultatski značaj za obe ekipe, ali trener Igor Duljaj, koji je bio zadovoljan izdanjem ekipe u Novom sadu, ističe da mora da se završi pobednički zbog kluba, njih samih i armije navijača koja je i najavila dolazak na meč.
 
"Kad sam video transparent na rukometu i spoznao koliko prijatelja mi traži ulaznice to sam pokazao igračima, verujte mi da je posle toga na treningu sve pucalo, bilo je intenzivno i agresivno u pozitvnom smislu. U situacijama kad je sve praktično završeno na kraju sezone, dosta igrača bude povređeno ili ima kartone, često se dešava da neko ranije ode kući, ali sad nije tako. Niko nije otišao, što me raduje i uliva nadu da će momci dati sve od sebe, bez obzira ko istrči na teren", istakao je Igor Duljaj.

Omladinci crno-belih kao uvertira

Uvertira pred meč seniora sa Voždovcem biće duel omladinaca Partizana i Brodarca (od 16 časova na glavnom terenu stadiona u Humskoj), u okviru poslednjeg kola Omladinske lige Srbije. Puleni trenera Nenada Stojakovića osvojili su prvu titulu posle 13 godina, pa će na kraju tog duela podići pehar šampiona.

Svetozar Marković sigurno ne igra, pod upitnikom su Ljubomir Fejsa i Andrija Pavlović.

"Neću mnogo kombinovati. Nije jednostavno menjati sastav neprestano, kad bih napravio velike promene teško da bi to na dobro izašlo. Očekujem da istrčimo pred veliki broj navijača, da igrači budu motivisani, dres Partizana jeste težak bez obzira u kakvoj smo situaciji, ali kultura našeg kluba nalaže da uvek idemo na pobedu. Želimo tri boda, ako može uz lepu igru".

Partizanova sezona ostaće upamćena kao najlošija u 21. veku.

"Dublju analizu bih ostavio za period posle utakmica, da sednem sa rukovodiocima kluba, važni su mi mišljenje ljudi koji se razumeju u fudbal i glas navijača, da vidimo kako oni ocenjuju moj rad. Žao mi je što smo četvrti, nije prijatno što smo prvi put posle raspada Jugoslavije završili ovako nisko, ne bežim od toga da je teško, ali je činjenica da smo podigli formu pred kraj prvenstva. Sa strane se vidi da li tim igra bolje ili ne. Prepuštam ljudima koji gledaju utakmice da sude, činjenica je da smo četvrti i da smo protiv jačih timova igrali mnogo dobar fudbal", smatra šef struke crno-belih.