Superliga Srbije

Rikardo Gomeš ulovio "zmajeve" za prvu pobedu Partizana u Humskoj u 2023. godini

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

05.04.2023 18:26
Rikardo Gomeš ulovio "zmajeve" za prvu pobedu Partizana u Humskoj u 2023. godini MN Press

Svakoj seriji dođe kraj, a u Humskoj je crni niz na svom terenu prekinuo Partizan. Golom prvog strelca Rikarda Gomeša u ranoj fazi meča, crno-beli su pobedili Voždovac 1:0 (1:0) u 29. kolu Mozzart bet Superlige, ostvarili su prvi trijumf na svom terenu u 2023. godini i vratili se bar na 48 sati na treću poziciju na tabeli. Crno-beli su konačno odigrali meč bez oscilacija, agresivnom iggrom su kontrolisali meč od prvog do poslednjeg minuta ne dozvoljavajući mladim "zmajevima" sa Voždovca da ugroze golmana Stevanovića. Da nije na golu blistao Andrija Katić gosti bi pretrpeli sigurno ubedljiviji poraz. Odbranio je "jedinica" Voždovca bar pet zicera.

Neoliko promena u sastavu napravio je Igor Duljaj, ali kod igrača crno-belih od starta je bila primetna velika želja da se prekine sa lošom serijom. Pritisli su mladi tim Voždovca i već iz prve prilike došli do prednosti. Bibars Natho je naplatio požrtvovanje i dva uklizavanja, oteo je loptu, dodao do Rikarda Gomeša koji je sa ivice šesnaesterca postigao 15. gol u Mozzart bet Superligi pogađajući sam donji ugao.

I nisu stali crno-beli, Kvinsi Menig je morao bolje da reaguje sa pet metara a ne da pas Jovića upropasti šutem preko prečke, probao je glavom i Saničanin, pa Jović. Uspevali su "zmajevi" da se odbrane, a onda i da konsoliduju defanzivu do kraja prvog dela, ali ne i da zagreju dlanove nezaposlenog golmana Stevanovića.

Nije želeo Partizan ništa da prepušta slučaju, nastavio je agreivnom igrom da kontroliše meč i da pritiska kako bi što pre stigao do drugog gola i rešio meč. Bibars Natho je oprobao udarac sa 18 metara, ali je i Katić pokazao talenat. Nekadašnji izdanak škole Crvene zvezde maestralno je odbranio i udarac Kvinsija Meniga sa 16 metara. Propuštao je šanse Partizan, morao je Menig da realizuje zicer koji mu je stvorio Filipović, ali dosta dobro kretanje na meču nije krunisao i pogotkom. Zaključao je mrežu Katić, branio je zicere Rikarda Gomeša, Baždara, Jovića, imao i sreće kada je strelac gola pogodio stativu, ali je je bio svakako prvo ime na meču.

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)

Stadion: Partizana.
Sudija: Pavle Tomić.
Strelac: Rikardo Gomeš u 5. minutu.

Partizan: Stevanović, Vujačić, Saničan, Filipović, Fejsa, Urošević, Pantić (od 81. Kolorado), Natho (od 69. Baždar), Jović (od 90+2. Jevremović), Rikardo, Menig.

Voždovac: Katić, Damjanović, Matić, Jočić (od 83. Mitrović), Teodorović (od 64. Kadrić), Mijailović, Đorđević, Pantović, Lazarević (od 64. Stoisavljević), Đuričić, Nešković (od 78. Medić).

Mozzart bet Superlige, 29. kolo

Utorak

Napredak - Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 5/

Mladost GAT - Kolubara 18.45 (TV Arena Premium 3)
Spartak ŽK - Crvena zvezda 18.45 (TV Arena Premium 1)

Četvrtak

Novi Pazar - Radnik 16.00 (TV Arena Premium 2)

Petak

Radnički 1923 - Radnički Niš 15.00 (TV Arena Premium 1)
Javor Matis - Čukarički 17.00 (TV Arena sport)
TSC - Vojvodina 17.00 (TV Arena Premium 2)