Superliga Srbije

Nije pitanje kvaliteta već koncentracije i fokusa: Nikoli Mitiću krivo što Voždovac nije do kraja šokirao Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 20:15
Nikola Mitić, trener FK Voždovac, razočaran porazom od Partizana MN Press
Nikola Mitić, trener FK Voždovac, razočaran porazom od Partizana

Dva puta je Voždovac bio u rezultatskoj rupi protiv Partizana, ali je isto toliko puta izlazio iz nje i vraćao "parni valjak" na "fabrička podešavanja". I ne samo to, mogao je potpuno da ga razmontira u 28. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije, međutim pretrpeo je još jedan poraz u prolećnom delu sezone.

"Zmajevima" ne ide, pa ne ide, iako ovo nije bio prvi put da je izrazito mlad beogradski tim imao šansu da uzme bod(ove).

"Kada pogledamo širu sliku, nije slučajno što se ovo nama dešava. Imamo problem, šansu pri rezultatu 2:2 u 90. minutu, pravimo faul u zoni gde to nije ne bi trebalo, potom ne igramo iza lopte. To nije pitanje kvaliteta, već koncentracije i fokusa. To nam se dešava u kontinuitetu", prokomentarisao je trener Nikola Mitić posle utakmice. 

S 32 godine, najneiskusniji šef stručnog štaba nekog superligaša nije, međutim, hteo da se krije iza svoje i mladosti njegovih izabranika, ma koliko ona bila logično objašnjenje za mnoge stvari. 

"Ne smatram da je to u pitanju. Pre će biit da je reč o talentu da se informacije usvoje i primene na terenu. To je rad na sebi. Ako se ne razvijaš van terena kako bi trebalo, sa ljudske strane, onda se to ne prenosi na igru. To je stvar u društvu, u razgovoru, u svemu. Ako igrači nisu spremni da rade na sebi van stadiona, pitanje je da li će njihov talenat doći do maksimuma".

Zasad nije, mada ga je moguće bilo videti i tokom duela sa starijim kolegama iz Humske 1. 

"Nedostaje nam pobeda. Kvalitet igre ne prate odgovarajući rezultati, ali ovo se ne dešava slučajno. Postoje razlozi zašto primamo skoro dva gola po utakmici. Možemo da svalimo krivicu na manjak iskustva, ali to ne želim, niti hoću. Mora svako od nas da radi na poboljšanju, kako individualnio, tako i grupnom", ocenio je Nikola Mitić.

Voždovac je posle današnjeg meča ostao na samo 30 bodova, a u 29. kolu ide na noge Radničkom iz Niša. 

Standings provided by Sofascore