Vesti iz fudbala

Duljaj nakon prolaska u polufinale: Pribojavao sam se penala, hvala svim navijačima koji su došli danas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 17:25
Trener FK Partizan, Igor Duljaj MN Press
Trener FK Partizan, Igor Duljaj

Fudbaleri Partizana su savladali Voždovac u četvrtfinalu Kupa Srbije 4:3 (1:1) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnih 90 minuta su Samed Baždar i Stefan Pirgić bili strelci, dok je u penal seriji Aleksandar Jovanović bio heroj crno-belih sa dva odbranjena šuta sa "bele tačke".

Trener kluba iz Humske, Igor Duljaj je otkrio kako se pribojavao penala jer nije imao puno sreće sa njima u igračkoj karijieri.

"Čestitke za sve aktere utakmcice i one koji su igrali i oni koji su došli po teško vremenu da gledaju utakmicu. Odigrali smo dobru utakmicu, posebno u prvom poluvremenu u kom smo dobro kontrolisali loptu i nismo grešili. U drugom smo se opustili i to je došlo na naplatu"Pribojavao sam se penala jer kroz igračku karijeru nisam imao sreće. Dobro je da je sve dobro prošlo. Kolegi čestitam i želim sve najbolje kroz plej-aut", izjavio je Duljaj.

Šef struke Voždvoca, Nikola Mitić je izjavio kako su imali svoje šanse kao i da bi ponovo izabrao iste izvođače penala.

"Iz mog ugla utakmica nije bila drugačija od on od pre nekoliko dana. U prvom poluvremenu smo bili malo dalje od pritiska i nismo imali intenzivan pritisak. U drugom poluvremenu je to bilo mnogo bolje i zbog toga smo imali neke mnogo bolje šanse. Uspeli smo da postignemo taj gol i došli smo do penala. Da sad vratimo vreme, istu petoricu bih izdvojio za penale. Ja njima verujem. To su dobri igrači i dobri momci. Partizanu čestitam na pobedi i puno sreće u nastavku kupa", rekao je Mitić

Crno-beli su tako postali prvi polufinalista Kupa Srbije. Preostali su mečevi Čukarički - Vojvodina, Crvena zvezda - Vršac i Radnički 1923 - Novi Pazar.