Superliga Srbije

Kvalitet i iskustvo na strani Partizana: Nikola Mitić svestan autsajderske uloge Voždovca, ali veruje u napredak svog tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 14:50
Nikola Mitić, trener FK Voždovac, ne poriče Partizanovu ulogu favorita MN Press
Nikola Mitić, trener FK Voždovac, ne poriče Partizanovu ulogu favorita

Voždovac je dobro gurao u jesenjem delu Mozzart Bet Superlige Srbije, da bi posle zimske prodaje nekih od ključnih igrača, upao u veliku rezultatsku krizu. I nikako da izađe iz nje, pa i dalje ima samo dva boda u prolećnom delu sezone, a čeka ga sutrašnji duel sa drugoplasiranim Partizanom (16.55, TV Arena 1 Premium). 

Dakle, trener "zmajeva" Nikola Mitić nema pokriće za "pretnje" Partizanu, niti to čini uoči meča 28. kola. Šta više, bez uzdržavanja daje startnu prednost gostima na njihovom "krovu". 

"Za svaku utakmicu se spremamo isto, uz minimalne adaptacije na protivnika i sa željom da pobedimo. Tako će biti i u sredu. Kvalitet i iskustvo su svakako na strani Partizana, uloga favorita im pripada i to se ne dovodi u pitanje. Izrazito su takmičarska ekipa, koja odlično igra na rezultat, disciplinovani su, istrajni i znaju da postignu gol u ključnim trenucima, te nam neće biti lako", rekao je Mitić.

Mladi stručnjak, ipak, ne pomišlja na dizanje bele zastave. Baš suprotno, nada se da će mlada ekipa nastaviti da popravlja igru i vremenom je spaja boljim rezultatima. 

"Veoma sam zadovoljan kako smo izgledali protiv TSC-a, ali nažalost nismo uspeli da organizovane akcije završimo golovima i valorizujemo dobru igru. Radićemo na tome i nadam se da će se napredak videti već protiv Partizana. Način na koji primamo golove je gotovo identičan iz utakmice u utakmicu, moramo da učimo iz tih situacija i da ih ispravljamo u hodu, jer vremena nema. Momci dobro treniraju, radili smo na svim segmentima u proteklim danima i verujem da će biti maksimalno motivisani protiv favorizovanog protivnika kakav je Partizan", poručio je Mitić.

Voždovac sutrašnji meč čeka na 11. mestu, sa 30 bodova na kontu, dok je Partizan odmah iza vodeće Crvene zvezde (64). 

 

Standings provided by Sofascore