Superliga Srbije

Jovanović branio na dan majčine operacije, Natho tražio da ne igra: Pozadinski detalji Partizanovog teškog trijumfa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 19:50
detalj sa meča u kom su fudbaleri Partizana savladali Voždovac MN Press
detalj sa meča u kom su fudbaleri Partizana savladali Voždovac

Priznao je Igor Duljaj da je njegov Partizan stresirao svoje pristalice tokom celog meča sa Voždovcem, ali i u friškoj izjavi za TV Arena sport istakao da su bodovi najvažniji na kraju lude goleade na "krovu", da bi na konferenciji za medije otkrio neke pozadinske detalje "kroćenja zmajeva".

Trener crno-belih pohvalio je golmana Aleksandra Jovanovića, ali i objasnio zbog čega u drugom poluvremenu nije uveo rezervistu Bibarsa Natha, kada se zna koliki uticaj na igru ima iskusni vezista.  

"Počeli smo bez Natha i Zahida, koji mogu da nose igru, dejstvuju pod pritiskom, posebno kad imaju fudbalera na leđima. Ideja je bila da dugim loptama preskočimo visok presing kojim smo bili izloženi. Drugačije je kad na tu dugu loptu igra Baždar, mada je opet dao gol, a drugačije se snalazi Nikolić, koji je u stanju da je zadrži. Moram da pohvalim Jovanovića, opet nas je spasao nekoliko puta. I to u danu kad mu je majka operisana. Bio je ovo težak trenutak za njega, ali je smogao snage da se pojavi na terenu i bude jedan od najuticajnijih faktora".

Potom je priču prešaltao na pomenutog Izraelca, zaduženog za deljenje lopti napadačima i krilima, izvođenje penala, ali i šutiranje za gol, kada god se ukaže prilika za to. 

"Prvo, nije ni trenirao posle Spartaka zbog povrede zadnje lože. Samo je džogirao. A onda je pre početka meča rekao da ga i dalje boli skočni zglob i da ne može da igra. Zato nismo hteli da rizikujemo ubacivanjem igrača koji se ne oseća sposobnim", objasnio je Duljaj. 

Mnoge na stadionu privržene crno-belima nervirao je pristup Ksandera Severine, ali trener ima razumevanja za njega.

"Samo izgleda da nije zainteresovan. Holanđani su obično takvi. Potrebne su mu utakmice u kontinuitetu. Odlično radi na treninzima, biće vremena kad će probiti barijeru", objašnjava strateg drugoplasiranog sastava Mozzart Bet Superlige Srbije.