Superliga Srbije

Batak pred Voždovac: Retke su ekipe koje su osvojile bodove "na krovu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 12:55
Batak pred Voždovac: Retke su ekipe koje su osvojile bodove "na krovu" MN Press

Fudbaleri Vojvodine u okviru 25. kola Mozzart Bet Superlige Srbije gostuju Voždovcu u nedelju od 18.00 (TV Arena sport 10).

Novosadski tim je u prethodnom kolu ubedljivo savladao Radnički u Nišu sa 4:1 i to u prvoj utakmici novog trenera, Radoslava Bataka.

Međutim, on nije odmah poleteo nadahnud tim trijumfom, već je istakao da je ekipa tek na početku:

"Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz ranijih utakmica, želim da da budemo što direktniji i opasniji, što je više puta moguće. Voždovac je bolje rangiran na tabeli u odnosu na na našeg prošlog protivnika (Radnički Niš, op. aut.). Moramo da shvatimo da smo tek na početku rada i sačuvamo stvari koje su bile dobre, ali i da druge poboljšamo. Ima mnogo prostora za napredak, kako u fazi odbrane, tako i u napadu. Spremni smo, orni i svesni značaja trenutne pozicije, koju ne smemo da ispustimo, već da grabimo ka vrhu", rekao je Batak, pa napomenuo da izuzetno poštuje rivala:

"Bilo bi malo prepotentno ako bismo gledali samo sebe, a ne i protivnika. Retke su ekipe koje su uzele bodove na ‘krovu’, iz nekoliko razloga: to je taj poseban teren, a ekipa Voždovca uvek mlada, poletna, školovana. To su sve bivši igrači beogradskih kubova, ali i našeg kluba. Miloš Pantović je prošao našu fudbalsku školu, kao i Mihajlo Nešković, koji je bio ovde sa nama i 2017. Vojvodina, kao i sve moje ekipe, uvek sa respektom ulaze u utakmice i nikad ne smeju niti da potcene, niti da precene protivnika", jasan je bio Batak.

Potom se osvrnuo na pobedu u Nišu, gde je posebno naglasio pristup: 

"Pristup je bio onakav kakav smo i očekivali. O tome smo pričali kako bismo shvatili značaj takvog pristupa. Važno je da pokažemo karakter i da uz kvalitet koji posedujemo damo sve od sebe, a rezultat će biti posledica. Drago mi je što posle utakmice u Nišu nije bilo preterane euforije. Upravo iz tih razloga ne dozvoljavam da iko pomisli da je sad nešto lakše i rasterećenije. Igrači su svesni da imamo kvalitet i da smo na putu da ostvarimo još bolje rezultate, a to u većini slučajeva zavisi samo od nas", rekao je trener Vojvodine.

Batak će protiv Voždovca moći da računa na Uroša Kabića i Nemanju Nikolića:

"Nikolić je dobio posekotinu na mestu gde je operisao tetivu, ali se uspešno vratio redovnim obavezama zahvaljujući našem doktoru Vukosavu. I Kabić se oporavio, odradio trening, a videćemo koliko je u mogućnosti da pruži u ovom momentu. Jedino u ovom susretu nećemo moći da računamo na Vitasa, koji je dobio četvrti žuti karton", podvukao je Batak.

Podsetimo, Vojvodina je trenutno peta na tabeli sa 42 osvojena boda iz 24 odigrana meča.