Superliga Srbije

Radoslav Batak za Arenu: Klub kao Vojvodina zaslužuje da igra Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2023 20:05
Radoslav Batak za Arenu: Klub kao Vojvodina zaslužuje da igra Evropu MN Press

U aktuelnoj sezoni Mozzart Bet Superlige Srbije bilo je dosta promena trenera. U Vojvodini je bila samo jedna, kada je Milana Rastavca na klupi zamenio Radoslav Batak.

Bivši fudbaler Vojvodine je drugi put u ulozi trenera novosadske "stare dame", a na startu svog drugog mandata je na prve tri utakmice zabeležio dve pobede i remi. 

Tim povodom, gostovao je u emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport:

"Naravno da smo zadovoljni, tri utakmice bez poraza, od toga dve u gostima. Vojvodina želi mnogo više, prošle sezone nije uspela u tome, ali sada je na nama i na novom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, koji je stvorio maksimalne uslove za stručni štab i igrače da napravimo što bolji uspeh, da obezbedimo igranje u Evropi", počeo je Batak.

Batak je kao igrač nastupao za Vojvodinu, pa je istakao da li mu to olakšava ili otežava:

"Ne znam kako na to gledaju drugi, ali meni je to otežavajuća okolnost iz razloga što je nakon igračke karijere ovo jedna obaveza više da se ponovo dokažem pred sugrađanima, prijateljima i bivšim saigračima", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine.

On na raspolaganju ima dva inostrana fudbalera, Ibrahima Baraja i Mamadua Traorea:

"Rade kao i svi ostali igrači. Naravno da je na njima i treba da bude ta neka obaveza da stranac po nekom mom mišljenju mora da pravi razliku i iz tog razloga je naravno doveden".

Vojvodina ima još četiri utakmice do kraja regularnog dela:

"Ništa nije lako, vidimo da je TSC pobedio u gostima i moramo da se složimo da oni igraju izvanredan fudbal. Isto tako i Novi Pazar, kada daju gol retko gube utakmice, tu je i Čukarički koji je nekoliko poslednjih utakmica rešio u samoj završnici. Ekipa kao Vojvodina mora da se bori do kraja i da ne odustaje", rekao je Batak.

Za kraj, govorio je o narendim mečevima. U subotu će gostovati Javoru u Ivanjici, dok će u narednom kolu odmeriti snage sa Partizanom:

"Naravno da možemo da uzdrmamo Partizan, ali opet kažem, fokusirani smo na subotu. Nakon toga imamo dve nedelje da se pripremimo u svakom smislu. Partizan je ekipa koja mora da se respektuje. Imaju indivudalni kvalitet i uvek sam bio za to da protivnik ne sme ni da se potceni ni da se preceni. Znamo šta je naše oružje, koji je naš kvalitet i šta treba da radimo u odnosu na protivnika", podvukao je Batak.