Superliga Srbije

Batak pred Partizan: Želimo da budemo ofanzivni, prihvatamo ulogu favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 14:10
Batak pred Partizan: Želimo da budemo ofanzivni, prihvatamo ulogu favorita MN Press

Fudbaleri Vojvodine u subotu od 20.00 (TV Arena 1 Premium) na svom stadionu dočekuju Partizan u derbi meču 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Novosadski klub je trenutno petoplasiran sa 47 osvojenih bodova, šest manje od Čukaričkog i sedam od Partizana. Crno-beli su na trećoj poziciji, sa bodom manje od TSC-a, tako da će biti maksimalno motivisani da se vrate na drugo mesto.

Šef stručnog štaba, Vojvodine, Radoslav Batak, je pred ovaj meč istakao da će pokušati da drži protivnika što dalje od gola:

"Pred nama je veliki derbi, znamo dobro ko nam dolazi u goste. Ne bi trebalo trošiti reči na Partizan koji je prezimeo u Evropi i odigrao dobre utakmice u Ligi konferencije. U našem prvenstvu u nekoliko poslednjih utakmica imao je određen pad, ali su u svakoj od njih stvarali šanse po gol protivnika, što znači da imaju individualni kvalitet u fazi napada i ne smemo da im tu ostavljamo mnogo prostora. Moramo da držimo crno-bele što dalje od gola, jer imaju jako dobre individualce u timu", rekao je Batak, pa dodao da je jako bitno da njegova ekipa nametne svoj tempo:

"Dobro smo se pripremali tokom ove dve nedelje, odigrali jednu prijateljsku utakmicu. Naša filozofija je da budemo tim koji će da nametne tempo, želimo da budemo ofanzivni kako bismo ugrozili rivala i oterali ga što dalje od našeg gola. Ulogu favorita možemo da prihvatimo samo iz razloga što igramo kod kuće i što imamo visoke ciljeve. Naspram sebe vidimo Parizan koji respektujemo, ali koji kao i svakog drugog protivnika hoćemo da pobedimo", podvukao je Batak.

Vojvodina od početka druge polusezone nema poraz, dok je Partizan zabeležio svega tri pobede.