Serija A

Tijago Đalo izabrao Juventus: Inter izvisio za portugalskog štopera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 22:24
Tijago Đalo, doskorašnji fudbaler Lila Guliver
Tijago Đalo, doskorašnji fudbaler Lila

Juventus je ugovorio prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku, pošto je Tijago Đalo danas prošao obavezne lekarske preglede u Torinu i potpisao ugovor sa najvećim itaijanskim klubom do 2026. godine, s opcijom produžetka saradnje za još 24 meseca. 

Inter je tako definitivno izvisio za potpis portugalskog štopera iz Lila, jer je i drugi kandifdat za titulu ove sezone hteo da pojača zadnju liniju defanzivcem starim 23 godine. Juventus je pobedio, a Francuzi zaradili 3.600.000 evra fiksno, uz 1.500.000 u bonusima i 10 odsto od profita od narednog transfera.

Đalo je rođen u Lisabonu, ima afričke korene, fudbal je učio u Sportingu, a u novom klubu će godišnje zarađivati dva i po miliona evra neto. I ranije je imao dodira sa italijanskim fudbalom, jer ga je Milan doveo 2019. godine, pa ga prepustio Lilu u sklopu transfera Rafaela Leaoa u kontra smeru. 

Milan je sada hteo da ga vrati, Inter je čekao da postane slobodan agent na kraju sezone, da bi se pojavio Juventus i doveo ga u društvo srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića i Filipa Kostića.