Serija A

Dobro jedem, dobro spavam, fizički sam OK, srećan sam: Vlahović objasnio nivo forme u 2024. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 11:40
Dušan Vlahović je na tri meča u 2024. postigao pet golova Tanjug/AP Photo
Dušan Vlahović je na tri meča u 2024. postigao pet golova

Dušan Vlahović je Juventusov "ciklon", ističu italijanski mediji posle nova dva pogotka i o0dlične igre koju je pokazao protiv Lećea. "Stara dama" je lider Serije A, srpski golgeter je već stigao do 11 golova u 21 kolu, nadmašio je svoj učinak u crno-belom dresu od prošle sezone.

Drugi je strelac "kalča" iza Lautara Martineza (18), umnogome ova sezona podseća na onu iz Fiorentine kada je eksplodirao krajem godine, a onda bio fenomenalan u drugom delu sezone, gde je stao na 29 pogodaka.

"Srećan sam, pogotovo što sam uspeo da pomognem timu. Ne bih mogao da postignem te golove bez pomoći ekipe. Zahvaljujem im se, želim da nastavimo ovako. Bila je ovo važna pobeda", rekao je Vlahović za DAZN.

Srpski fudbaler je objasnio šta je uzrok dobre forme.

"Fizički sam u dobroj formi, jednostavno je. To je jedina razlika. Pazim na sebe, dobro jedem, dobro spavam, sve iste stvari koje sam uradio prošle godine, ali sada hvala Bogu da sam dobro fizički. Nadam se da ću ovako da nastavim".

Pojedini mediji uporedili su Vlahovića sa portugalskim fudbalerom Kristijanom Ronaldom, koji je od 2018. do 2021. igrao za Juventus.

"Nemojmo preterivati", kratko je odgovorio Vlahović.

Vlahović je imao sijaset problema sa povredama tokom prošle sezone, pred Mundijal u Kataru i posle toga u tri navrata je rešavao povredu prepona, da bi ove sezone zbog povrede leša pauzirao mesec dana od kraja septembra do pred kraj oktobra. Kada je potpuno sanirao povrede, usledio je uspon forme, seriju golova je počeo 26. novembra u remiju protiv Intera, a u 2024. godini je na tri susreta upisao čak pet golova.

Trener Masimilijano Alegri je od starta stajao uz Vlahovića govoreći da on stalno napreduje iako se to možda ucvek ne reflektuje u igri i negde je nagoveštavao ovako dobru formu.

"Trebalo mu je vremena da se oporavi. Prošle godine je dosta patio, a i pre toga se mučio. Sad na na psihološkom planu daleko smireniji i postepeno je ulazio u stanje u kome je sad. Srećan sam zbog Dušana, ali i drugih igrača", rekao je Alegri. 

Juventus se nalazi na prvom mestu na tabeli Serije A sa 52 boda, dok je Inter drugi sa 51, ali milanski klub ima meč manje.