Serija A

Alegri doneo dobre vesti: Vlahović nije teže povređen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 08:44
Dušan Vlahović čestita Federiku Gatiju na golu Tanjug/Marco Alpozzi;/LaPresse via AP
Dušan Vlahović čestita Federiku Gatiju na golu

Juventus je pobedio Napoli 1:0 golom Federika Gatija u derbiju 15. kola Serije A, a Dušan Vlahović nije zadobio težu povredu dvadesetak minuta pre kraja meča posle duela sa Žuanom Žezusom, kada je ostao da leži držeći se za butni mišić, posle čega je bio i zamenjen.

Trener Masimilijano Alegri je pres konferenciju posle meča završio svežom informacijom da srpski napadač ipak nije teže povređen, ali je imao samo reči hvale za njegovu partiju u kojoj ipak nije uspeo da se upiše u strelce.

"Vlahović je dominirao nad svojim čuvarima. I Kijeza je odigrao dobro, obojica su shvatili da moraju da rade za tim, da vrše presing i drže visok tempo. Juventus za ovih 120 godina u svom DNK ima upisano da se do rezultata stiže napornim radom i požrtvovanjem", istakao je Alegri.

I nije želeo da priča o Skudetu u Seriji A iako samo "Stara dama" prati Inter u stopu i smenjuje se sa ekipom iz Milana na prvom mestu.

"Mogu da kažem da se u svlačionici oseća da je ambicija osvajanje Skudeta, ali za to su nam potrebni rezultati. Nema poente pričati o tome šta bi moglo biti, već moramo da budemo koncentrisani na ono što je sada. Što više budemo igrali ovako, to ćemo imati bolje rezultate. Moramo da napredujemo korak po korak. Naročito kada pravimo mnogo grešaka. Momci su željni da napreduju. Skromni su i znaju svoje limite, tako da radimo na tome da pomerimo granice. To što nismo izgubili glavu prilikom nekih grešaka koje su dovele do kontri rivala je veliki korak napred i pokazatelj zrelosti ekipe. Imam ekipu koja naporno radi, a ono na čemu moramo da poradimo jeste da nekada usporimo igru. Ne možemo uvek da igramo na prvu loptu. Moramo u pojedinim trenucima utakmice bolje da kontrolišemo loptu", smatra trener Juventusa.