Serija A

Alegrijeve "igrice": Italijan otkrio tri startera za meč sa Salernitanom

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

03.01.2024 16:30
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri Guliver
Trener Juventusa, Masimilijano Alegri

Trener fudbalera Juventusa, Masimilijano Alegri oktrio je kako će Matia Perin, Federiko Kijeza i Daniele Rugani sigurno započeti meč Kupa Italije koji "stara dama" igra protiv Salernitane u četvrtak od 21 čas (TV Arena 2 Premium).

Klub iz Torina će ove nedelje igrati dva puta sa Salernitanom. Prvi duel je u osmini finala italijanskog kupa, dok će nakon toga u nedelju "bjankoneri" gostovati u Salernu u okviru Serije A. Alegri je izjavio kako je u potpunosti fokusiran na kup utakmicu i otkrio tri startera za sutrašnji meč.

"Sutra ću doneti odluke vezane za sastav. Perin će sigurno startovani, kao i Rugani i Kijeza. Kada su u pitanju ostali, videćemo" otkrio je italijanski strateg.

 

 

"Na početku nikoga nije briga za Kup Italije, ali na kraju dana to je i dalje trofej. Pogotvo u Juventusu. Na remi se gleda kao katastrofu, tako da moramo da pobedimo što više utakmica. Stadion je rasprodat i meč mora da se dobije na terenu. Želimo da prođemo dalje i igramo protiv Frozinonea" zaključio je Alegri.

Trener "stare dame" nije govorio o Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću i da li će se reprezentativci Srbije možda naći u startnoj postavi za meč u kupu. Na kraju je samo otkrio da Fabio Mireti neće otići na pozajmicu i da će ostati u timu uprkos interesovanju Monce i Salernitane za mladog Italijana.

Juventus trenutno zauzima drugo mesto u Seriji A, sa dva boda manje od prvoplasirano Intera. Salernitana je sa druge strane poslednja sa svega 12 osvojenih bodova. Pobednik meča u Kupu Italije će obezbediti plasman u četvrtfinale i zakazati duel sa Frozinoneom koji je izbacio Napoli.