Serija A

Pobeda protiv Lećea posebno je značajna Vlahoviću i Alegriju: Uspeli su da postave neverovatne rekorde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 09:12
Dušan Vlahović Tanjug/AP Photo/Giovanni Evangelista/LaPresse
Dušan Vlahović

Ubedljiva pobeda nad Lećeom 3:0 donela je fudbalerima Juventusa lidersku poziciju na tabeli Serije A sa jednim bodom više od Intera, koji ima i utakmicu manje, a ostaće upamćena i po dva velika rekorda koja su postavili Dušan Vlahović i Masimilijano Alegri.

Srpski reprezentativac je u nedelju uveče postigao dva gola i postao tek drugi igrač u istoriji slavnog italijanskog kluba koji je na dve utakmice u nizu po dva puta tresao mrežu rivala, a da pri tome još nije napunio 24 godine.

 

 

Pre njega to je u poslednjih 50 godina uspeo da uraditi još samo Paolo Dibala, a Duci će pokučati da nastavi ovaj sjajan golegeterski niz narendog vikenda kada u Torino stiže Emoli kao pretposlednji tim na tabeli.

S druge strane, trener Masimilijano Alegri je nakon trijumfa nad Lećeom postao tek treći stručnjak koji je u Seriji A uspeo da ostvari 300 i više pobeda.

Jedina dva trenera koja imaju više pobeda od njega u najjačem rangu italijasnkog fudbala su Nereo Roko koji ih ima 302 i legendrani Đovani Trapatoni sa 352 trijumfa.

 

 

Alegri bi i naredne nedelje mogao da uđe u istoriju Serije A, budući da će u slučaju da Juventus pobedi Empoli postao tek ćetvrti stručnjak u istoriji koji je uspeo da osvoji 1.000 poena u Seriji A.

Do sada su to uspeli samo pomenuti Trapatoni i Roko, kao i Nils Lidholsm, a vrlo je izvesno da će im se brzo pridružiti i Alegri. Ukoliko ne narednog vikenda, onda svakako u najskorije vreme.