Serija A

Vlahović nakon gola: Nisam bio ljut što sam počeo sa klupe

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.12.2023 21:56
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahovića Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahovića

Dušan Vlahović je meč protiv Frozinonea započeo sa klupe, ali je ušao u drugom poluvremenu jer je Juventus morao da juri pobedu. Srpski reprezentativac je u 81. minutu doneo trijumf "staroj dami".

On je nakon asistencije Vestona Mekenija sjajno šutirao glavom. Mnogi bi rekli u stilu kolege iz nacionalnog tima, Aleksandra Mitrovića. Vlahović je zatresao mrežu i u 90. minutu ali je taj pogodak poništen zbog minimalnog ofsajda. 

Srpski napadač ističe kako nije bio ljut zbog odluke Masimilijana Alegrija da meč započne na klupi.

"Imao sam veliku želju da pobedimo, da pomognem timu i obradujem navijače. Svakako da nije lako za napadača kada ne postiže golove ili ne čini to konstantno, ali ja sam mirna. Radim svakodnevno kako bih pomogao timu. Nadam se da ću pomoći još više. Svakako da mi nije bilo lako da prihvatim odluku trenera, ali poštovao sam njegov izbor. Oni koji ulaze kao zamene su jednako važni kao i oni koji igraju od starta. Nisam bio ljut niti bilo šta. Znao sam da mogu da odlučim meč sa klupe, pa sam bio miran. Nema nikakvih problema." rekao je Vlahović.

Predstavnike medija je interesovalo i Alegrijevo mišljenje o partiji mladog napadača.

"Odigrao je tri dobre utakmice, ali je bio kritikovan, pa je morao da se smiri. Dosta je pomogao u poslednjim minutima. Zna da mora da napreduje, posebno na mentalnom nivou. Igrao je dobro kada je ušao u igru." zaključio je Alegri.

Juventus se nakon 17. odigranih kola nalazi na drugom mestu Serije A sa 40 osvojenih bodova. Četiri manje od prvoplasiranog Intera. Sve italijanske klubove sada čeka kratka pauza, a prvenstvo se nastavlja sedmog januara.