Vesti iz fudbala

Čelsi spreman da izbroji 80 miliona evra za Vlahovića: Uprava "plavaca" želi da ispuni Poketinovu želju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 17:03
Čelsi spreman da izbroji 80 miliona evra za Vlahovića: Uprava "plavaca" želi da ispuni Poketinovu želju Tanjug/AP Photo

Fudbaler Juventusa i srpski reprezentativac Dušan Vlahović mogao bi za koju nedelju ili mesec da napusti Juventus, ali i Seriju A, jer je iz dana u dan sve duža lista zainteresovanih klubova iz drugog delova Evrope za centarfora torinskih crno-belih. Poput Čelsija, čija je uprava povukla konkretan potez, poslavši "staroj dami" ponudu tešku 80.000.000 evra.

Izvori američke redakcije ESPN-a tvrde da je klub sa "Stamford Bridža" toliko rešen da dovede bivšeg špica Fiorentine i Partizana da je spreman da izbroji maltene istu svotu novca, kojim je Juventus nagovorio "violu" da mu početkom prošle godine ustupi vrsnog strelca. 

 

 

Vlahović ima još puno do isteka ugovora, ali iz raznih razloga ne briljira u redovima najtrofejnijeg italijanskog kluba, čiji su stručni štab i uprava takođe više očekivali od Dušana u ovom trenutku. Međutim, na eventualno prerano odricanje od momka, čije je obeštećenje koštalo 75 miliona evra, presudno bi uticali finansijski problemi kluba i vrlo moguće ponovno oduzimanje bodova u Seriji A, tj. gubljenje mesta u sledećoj sezoni Lige šampiona. 

Vlahović je imao prilično problema sa povredama, ali je i pored pauziranja dao 13 golova u svim takmičenjima za Juventus ove sezone. I, štoje vrlo važno, dopada se budućem Čelsijevom treneru Maurisiju Poketinu, pa ga Argentinac stavio na vrh svoje liste želja.