Premijer liga

Derbi Premijer lige na TV Arena sport: Liverpul ruši neugodnu tradiciju na Etihadu, "građani" jure istoriju!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 09:56
Derbi Premijer lige na TV Arena sport: Liverpul ruši neugodnu tradiciju na Etihadu, "građani" jure istoriju! Guliver/AP Photo/Frank Augstein, Pool

Posle reprezentativne pauze klupski fudbal ponovo se vraća na male ekrane, a centralni događaj ovog vikenda, kako na Ostrvu, tako i u celoj Evropi, odigraće na stadionu "Etihad", gde će Mančester siti od 13:30 dočekati Liverpul u derbiju 13. kola Premijer lige, uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Biće ovo taktički okršaj dva najbolja trenera u zemlji i sudar timova koji su se po formi i kvalitetu, uz Arsenal i Totenhem, izdvojili na vrhu liste kandidata koji pretenduju na titulu ove sezone, pa nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, a možda i još jedan "epski meč", kao onaj sa "Stamford Bridža" od pre dve nedelje.

Tada su "građani" i fudbaleri Čelsija remizirali u Londonu 4:4, a "kiks" izabranika Pepa Gvardiole, iskoristili su "redsi" da se približe današnjem rivalu na bod zaostatka (27), pa bi već ovog popodneva mogli da naprave prevrat na vrhu. Ipak, za takav scenario biće im potrebno nešto više od velike borbe i zalaganja, budući da je tradicija debelo na strani "nebesko plavih".

Prema navodima engleskih medija, Mančester siti zabeležio je 23 uzastopne pobede na svom terenu, a eventualnim trijumfom bi izjednačio rekord Sanderlenda (24) star 130 godina! Uz to, u prilog "građanima" ide činjenica da je Liverpul u poslednjih 14 prvenstvenih utakmica na Etihadu, ostvario svega jednu pobedu. I to "daleke" 2015, kada je Jirgen Klop prvi put gostovao u Mančesteru.

Što se okršaja trenera tiče. Gvardiola i Klop odmerili su snage 28 puta tokom njihovih karijera, a statistika je blago na strani Nemca, koji ima pobedu više (12) od kolege, uz pet remija.

Kada je o zdravstvenom biltenu reč, obe ekipe se nalaze u nezavidnoj situaciji. Haland je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zadobio protiv Bornumuta, a sline probleme imaju Ederson i Ake, dok će sigurno odsustvovati De Brujne, Stouns i Nunješ.

Situacija nije ništa bolja i u redovima Liverpula, koji će biti bez Robertsona, Alkantare i Bajčetića, dok su pot upitom Gomez, Gravenberč, Konate i Džouns.

Premijer liga, 13. kolo

Subota

Mančester siti - Liverpul 13.30 (TV Arena 1 Premium)

Barnli - Vest Hem 16.00 (TV Arena sport 2)

Luton - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 4)

Njukasl - Čelsi 16.00 (TV Arena 3 Premium)

Notingem Forest - Brajton 16.00 (TV Arena sport 3)

Šefild junajted - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 5)

Brentford - Arsenal 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Totenhem - Aston Vila 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Everton - Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Fulam - Vulverhempton 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore