Premijer liga

Jirgen Klop hvali protivnika: Pep Gvardiola je najbolji trener na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 16:53
Jirgen Klop i Pep Gvardiola Guliver/AP Photo/Jon Super
Jirgen Klop i Pep Gvardiola

Trener fudbaler Liverpula, Jirgen Klop izjavio je pred utakmicu sa Mančester sitijem da je Pep Gvardiola najbolji trener na svetu.

"Građani" su u prethodnih šest sezona osvojili pet titula Premijer lige, a upravo su "redsi" bili njihov najveći rival i jedina ekipa koja je uspela da preuzme "krunu" u sezoni 2019/20.

Dva kluba će se i ove sezone boriti za trofej, uz naravno Arsenal koji ih prati u stopu. Upravo zato će nedeljna utakmica na "Enfildu" biti od ogromnog značaja u trci za titulu. Domaćin bi trijumfom mogao da ode na +4, dok bi gosti u slučaju pobede mogli da preteknu Liverpul i zasednu na lidersku poziciju.

"Pep je najbolji trener na svetu, u mom životu... Neverovatan trener. Način na koji je uticao na fudbal. Osvojio je toliko trofeja, a ponaša se kao da nije nijedan. Njegova želja je neverovatna", hvalio je nemački trener svog kolegu sa "Etihada".

 

 

Liverpul ima izuzetan skor na domaćem terenu protiv Mančester sitija. Ekipa iz Mančestera je samo jednom slavila na "Enfildu" od 2003. godine. Bilo je to pred praznim tribinama u sezoni 2020/21 kada je Gvardiolina ekipa slavila 4-1.

Klopov tim je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa 63 osvojena boda, dok se Siti nalazi na poziciji broj dva sa bodom manje.

 

Standings provided by Sofascore