Premijer liga

Remi posle spektakla u duelu Mančester sitija i Liverpula: Haland upisao 50. gol u Premijer ligi, Trent Aleksander-Arnold sačuvao "redse"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.11.2023 15:26
Remi posle spektakla u duelu Mančester sitija i Liverpula: Haland upisao 50. gol u Premijer ligi, Trent Aleksander-Arnold sačuvao "redse" Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Liverpul od kada je na klupi Jirgen Klop nikad nije pobedio Mančester siti na "Etihadu" u borbi za bodove Premijer lige, a ta tradicija je nastavljena i posle derbija 13. kola, s tim da ovog puta nije izgubio. Siti je jubilarnim 50. golom Erlinga Halanda u najjačoj ligi na svetu stekao prednost u prvom delu, imao je nekoliko prilika da osigura trijumf, ali je Trent Aleksander Arniold golom u 80. minutu sprečio poraz "redsa" i ostavio samo bod razlike ova dva tima.

Fantastičan ritam diktirali su Mančester siti i Liverpul od starta, domaćin je imao veći posed lopte, kao i prvu priliku. Golman Alison je odbranio snažan udarac Fodena. I na drugoj strani zablistao je golman. Ederson je u 16. minutu zaustavio odličan udarac glavom Darvina Nunjeza, koji je i najviše mušio odbranu domaćina.

Bilo je pitanje hoće li Erling Haland biti 100 odsto fit za derbi. Zaograo je Norvežanin od starta i prvu pravu loptu "spakovao" je u mrežu. Liverpul je napravio niz grešaka, od ispucavanja lopte, do postavke poslednje linije. Ake je uvideo da Matip ne vidi najboilje kretanje Halanda, poslao mu pravi pas, Van Dajk je ostao predaleko a Norvežanin je pogodio mrežu sa 14 metara što je bio njegopv 50 gol u Premijer ligi, a 18 u sezoni na 19 mečeva.

 

 

Mogao je do kraja prvog dela Liverpul da izbriše minus, ali se u dva navrata nisu najbolje snašli Mo Salah i Dominik Soboslaj, dok je na drugoj strani golman Alison sjajno zaustavio udarac Fodena sa 16 metara.

I u nastavku je Siti bio opasniji, tražio je drugi gol da mirnije uđe u završnicu i lopta se našla u mreži, ali tek pošto je Akanđi faulirao u skoku golmana Alisona. Ostalo je 1:0 posle 66. minuta. Liverpul nije često uspevao da ugrozi odbranu Sitija, a kad bi i pronašao neku rupu, na kraju se isprečavao golman Ederson. Darvin Nunjez je dobro šutirao u 71. minutu posle pasa Salaha, ali nedovoljno dobro da Ederson to ne bi zaustavio.

Posle sjajnog prodora i pasa Dokua, Elring Haland nije sa dva metra usepo da nadmudri Alisona, da bi u kontri Salah dodao do Trenta Aleksandera Arnolda koji je sa 15 metara pogodio donji ugao i doneo izjednačenje u 80. minutu. Pokušao je Siti da dođe do trijumfa, imao i osam minuta nadoknade, ali nije imao snage za to. Haland je posle prekida šutirao pored stative i tu je bio kraj.

 

 

Premijer liga, 13. kolo

Subota

Mančester siti - Liverpul 1:1 (1:0)
/Haland 27 - Aleksander-Arnold 80/

Barnli - Vest Hem 16.00 (TV Arena sport 2)

Luton - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 4)

Njukasl - Čelsi 16.00 (TV Arena 3 Premium)

Notingem Forest - Brajton 16.00 (TV Arena sport 3)

Šefild junajted - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 5)

Brentford - Arsenal 18.30 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Totenhem - Aston Vila 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Everton - Mančester junajted 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Fulam - Vulverhempton 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore