Premijer liga

Erling Haland je spreman da igra: Pep Gvardiola ima brigu manje pred duel sa Liverpulom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 18:34
Erling Haland je spreman da igra: Pep Gvardiola ima brigu manje pred duel sa Liverpulom Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Mančester siti u subotu na "matineu" od 13.30  časova (TV Arena 1 Premium) dočekuje Liverpul u derbiju 13. kola Premijer lige i na pres konferenciji prvo pitanje za Pepa Gvardiolu, menadžera šampiona bilo je - da li će igrati Erling Haland. 

"Trenirao je dobro, može da igra", kratak i jasan je bio Gvardiola oko stanja čovrede Norvežanina zbog koje je pauzirao.

Drugo najvažnije novinarsko pitanje bilo je vezano za kasnu Evertonu (oduzimnanje 10 bodova) jer se protiv Mančester sitija više meseci vodi proces oko 115 pritužbi od strane FA.

"Neću reći ni reč o kazni Evertona jer ne znam detalje, niti šta se tačno događa. Znam da ljudi pričaju da bi "Siti trebalo da se izbaci u Konferenciju", ali dajete da vidimo šta će biti. U ovom času vi govorite kao da smo krivi, a mi smo u ovom času nevini. Ova dva slučaja su potpuno različita, jedan od njih je duži i mnogo komplikovaniji. Advokati će braniti klub pred sudijama, nisam promenio mišljenje. Moramo da sačekamo i da prihvatimo odluku. Ja ću svakako ostati pre na klupi ako nas izbace u Ligu jedan nego ako opet osvojim Ligu šampiona".

 

 

Zatim je Gvardiola govorio o fudbalskim temama. Povređenih igrača ima, ko će na teren odlučiće sutra.

"Znam samo da će oni igrači koji istrče na teren biti plan A".

Siti je lider, rezultat neće mnogo uticati na ishod šampionske trke u Premijer ligi.

"Iskreno, nisam ni očekivao da budemo sada na čelu. Postoji pet klubova koji su veoma blizu jedan drugom, svaki meč je važan, ali mnogo više je onih koji ćemo tek odigrati", zaključio je menadžer Sitija.