Premijer liga

Klop nikad nije pobedio sa Liverpulom na "Etihadu" u Premijer ligi: Što je duži niz Sitija, to je veća verovatnoća da se prekine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 21:06
Klop nikad nije pobedio sa Liverpulom na "Etihadu" u Premijer ligi: Što je duži niz Sitija, to je veća verovatnoća da se prekine Tanjug/AP Photo

Liverpul stiže u subotu na "Etihad" (13.30, TV Arena 1 Premium) na derbi protiv Mančester sitija da pokuša konačno da pobedi u Premijer ligi od kada je na klupi rivala Pep Gvardiola. Jesu "redsi" slavili na "Etihadu" u UEFA ligi šampiona (2:1 u aoprilu 2018.), ali u borbi za bodove poslednji put ceo plen odneli su 2015. godine kada su slavili 4:1.

Da ni ovog puta neće biti lako svedoči i podatak da je Mančester siti u seriji od 23 pobede na "Etihadu".

"Što im niz duže traje, to se povećava verovatnoća da će biti srušen. Utakmica će biti teška, ali ništa što kažem danas neće učiniti rivala slabijim. Šta god da se desilo prošle godine, ili godinu dana pre toga, ostaje samo puko sećanje, ništa više od toga, tako da smo spremni za sutra - to je ono što pokušavamo da budemo, a ako nam uspe, mogli bismo da im priredimo neprijatnost. U tom slučaju imamo šansu. Ako se oni osećaju prijatno u svojoj igri, ne postoji tim koji može da ih pobedi. Ali ako smognemo snage da to promenimo, tu leži šansa. Deluje da smo blizu, ali moramo da dobijamo te odlučujuće bitke na terenu", istakao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

 

 

Imaju i "redsi" problema sa povredama, Urugvajac Darvin Nunjez neizvestan.

"Nunjez je u formi i želimo da ga koristimo što je češće moguće. A, da li je to moguće, u ovom trenutku ne znam da li će moći".

Mohamed Salah bi mogao da ubrzo da postane tek peti igrač u istoriji kluba sa preko 200 postignutih pogodaka. Egipćanin je na 198 pogodaka u 322 meča, ispered njega su Bili Lajdel (228), Gordon Hodžson (241), Rodžer Hant (285) i Jan Raš (346).

"Mo je stekao iskustva, ima mnogo više praktičnog znanja o utakmicama, pozicioniranju i potpuno je drugačiji od dečaka koji je došao ovde. Sa svim tim iskustvom, on je potpuno drugačiji nivo fudbalera", rekao je Klop.

S obzirom da su već godinama na velikoj sceni, Klop i Gvardiola su do sada imali 28 duela u Engleskoj, Nemac ima 12 pobeda, Španac jednu manje.