La Liga

Reći istinu o stanju u Barseloni: Đerar Pike u epizodi "koliko para, toliko muzike"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 20:57
Đerar Pike, bivši fudbaler Barselone Guliver/Photo: Ricardo Moreira Fotoarena
Đerar Pike, bivši fudbaler Barselone

Đerar Pike proveo je skoro ceo fudbalski vek u Barseloni i zato ne može mirno da posmatra koliko Blaugrana kaska za španskom i, naročito, evropskom konkurencijom. Jesu Katalonci prošle sezone osvojili La Ligu, ali prošla su vremena kada su se tamošnji klubovi posle Reala najviše nje plašili, dok je osvajanje Lige šampiona već dugo pusti san, čak i proboj do njene završnice.

Izvor svih problema i ograničenja je loša finansijska situacija, zbog koje je u jednom trenutku čak i njen najvoljeniji sin Lionel Mesi morao da ode u Pari Sen Žermen, a dolazni transferi najboljih igrača Evrope i sveta ostaju naučna fantastika. 

"Ono što ljudi želje jeste da znaju istinu, pravo stanje u Barseloni i da se suoče sa njom. Ako je realnost ‘takva i takva’, onda treba da se i kaže kakva je. Ne možete da dajete lažnu nadu, da prodajete maglu i kažete: ‘Osvojićemo Ligu šampiona’. A, zapravo nemate novca da biste se takmičili. Ne znam kakva je trenutno situacija u klubu, ali mislim da bi članovi voleli da znaju istinu", rekao je Đerar Pike tokom razgovora sa Ibaijem Ljanosom na Tviču. 

 

 

I sledećom izjavaom je naglasio koliko mu smetaju nerealni planovi predsednika Đoana Laporte i ostatka uprave. 

"Ako klub zaista nema ni peni, šta možete da uradite? Potpisaću Halanda jeste totalno kul, ali kako to da uradite? Ne kažem to zato što se sada pojavila ta glasina. Kao što kažem Haland, mogao bi i Embape. Moraš da budeš realan i sagledaš stvari koje se dešavaju oko tebe. Članovi kluba su kroz istoriju uvek bili tu", prokomentarisao je Pike, koji je nedavno odbio ideju o sebi kao predsedniku omiljenog mu kluba. 

Zbog svega navedenog, penzionisani Pike smatra da klub treba igračku snagu da crpi iz sopstvenih izvora, tj. Omladinske škole, jer su u klupama čuvene La Masije stasali brojni prvotimci Barse.