La Liga

Ćavi i Laporta još nisu seli za sto: Pitanje trenera Barselone i dalje u magli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 20:41
Đoan Laporta i Ćavi Ernandez Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Đoan Laporta i Ćavi Ernandez

Navijači Barselone nadali su se da će još u utorak imati informaciju da li će trener Ćavi Ernandez otići na kraju sezone ili će se predomisliti i ostati do kraja postojećeg ugovora do juna 2025. godine.

Do najavljenog sastanka predsednik Đoana Laporte i Ćavija nije došlo ni u ponedeljak, ni u utorak, a neće ni narednih dana. Dobra informacija, kako prenose španski mediji, je što Ćavi preispituje odluku iznetu u januaru da će na kraju sezone napustiti "Kamp Nou". To znači da je danas od Laporte, u internom razgovoru, i rukovodstva katalonskog kluba dobio neke informacije, obećanja zbog kojih bi nastavio da razmišlja.

Kako prenosi "Marka", Laporta nema nameru novcem da zadržava trenera jer trenutna finansijska situacija nije ništa bolja od one od pre godinu dana. samim tim, Laporta ne može da obeća Ćaviju ozbiljnija pojačanja, što znači da bi morao da se osloni na trenutni igrački kadar, možda bez Žoao Kansela i Žoao Feliksa, ako klub ne bude imao novca da ih otkupi od Mančester sitija i Atletiko Madrida.

 

 

Šta bi to Ćavija nateralo da promeni mišljenje? Prema španskim novinarima Ćavijev izazov su mladi igrači iz "La Masije" koje je lansirao (Jamal, Kurbasi, Fort, Fermin, Garido, Prim, Alarkon, Viktor) za koje smatra da bi već naredne sezone imali mnogo više prostora da se dodatno iskažu. Uz dva-tri nova igrača, Ćavi smatra da bi mogao sa Realom da se nosi u trci za titulu.

Dok Laporta i Ćavi ne sednu na sto i otvore karte, navijači Barselone će se i dalje pitati - ko će biti trener naredne sezone?