La Liga

Molio ga da ostane u Barseloni, a sad ga tera: Đoan Laporta uručuje otkaz Ćaviju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 12:45
Predsednik Barselone, Đoan Laporta bi mogao da uruči otkaz Ćaviju na kraju sezone Profimedia
Predsednik Barselone, Đoan Laporta bi mogao da uruči otkaz Ćaviju na kraju sezone

Svega nekoliko nedelja nakon što je predsednik Barselone, Đoan Laporta uspeo da ubedi Ćavija Ernandeza da ostane u klubu, španski mediji prenose kako će španski stručnjak ipak napustiti "Kamp Nou" na kraju sezone i to jer će mu Laporta uručiti otkaz!

Kada je u januaru objavio da odlazi, dugo se pričalo o odluci Ćavija. Predsednik kluba je govorio kako čini sve što je u njegovoj moći da legenda Barselone ostane na klupi, a nedavno je uspeo da promeni njegovu odluku.

Iako je Ćavi često kroz sezonu govorio kako se njegovo mišljenje neće promeniti i kako neće ostati u katalonskom klubu, razgovori sa predesnikom kluba su doneli drugačiji ishod. Ipak, na kraju će upravo Laporta biti taj koji će otpustiti španskog trenera iz kluba.

 

 

Naime, predsedniku se nisu svidele izjave Ćavija vezane za nedostatak finansijskih sredstava i kako je to glavni problem kada su u pitanju pojačanja za narednu sezonu. Istakao je i kako će sve biti isto ako se ne dovedu dovoljno dobri igrači i da Barselona neće moći da parira Real Madridu.

Zvanične potvrde o rastanku kluba i trenera još uvek nema. Pitanje je i ko će ga zameniti. Spominju se imena Hansija Flika, Tomasa Tuhela, ali i Serhija Konseisao.