Vesti iz fudbala

Mesi i Gvardiola su najbolji u istoriji fudbala: Pike zadovoljan što je sarađivao sa obojicom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 12:12
Lionel Mesi i Pep Gvardiola iz vremena dok su sarađivali u Barseloni Guliver/AP Photo/Andres Kudacki
Lionel Mesi i Pep Gvardiola iz vremena dok su sarađivali u Barseloni

Argentinski fudbaler, Lionel Mesi najbolji je igrač u istoriji ovog sporta, a Španac, Pep Gvardila najbolji trener ikada, smatra nekadašnji španski reprezentativac, Đerar Pike.

Bivši fudbsler Barselone je imao tu privilegiju da sa pomenutom dvojicom sarađuje na "Nou Kampu" i za njega je to posebno zadovoljstvo.

"Imao sam veliku čast da sam u Barsloni sarađiovao sa Mesijem i Gvardiolon. Svaki dan dođeš na trening i vidiš kako pored njih dvojice postaješ bolji. Hvala im na tome", rekao je Pike i zatim dodao:

 

 

"Mesiju su mnogi osporavali kvalitete zato što sa reprezentacijom Argentine nije osvoji titulu šampiona sveta, a nakon što je u tome uspeo pre dve godine u Kataru, mislim da je svima jasno da je on najbolji. U Argentini je Dijego Maradona božanstvo, cela nacija ga voli, a Mesija su do Katara voleli sporadično, ali nakon što im je doneo titulu, postao je najbolji za sve. Čak i za mene koji nisam Argentinac".

Kada je Pep Gvardiola u pitanju, Pike nema sumnju da je španski stručnjak svojom vizijom i uticajem na fudbal promenio istoriju fudbala.

"Genije. To je reč koja njega najbolje opisuje. Bio je trener velikim fudbalskim imenima, ali nije dozvolio da oni upravljaju njime, već ih je uvek uklapao u svoju filozofiju, a to pravi trener upravo i treba da radi. I svi ti igrači sa kojima je radio, a koji su kasnije napravili sjajne karijere najviše duguju upravo Gvardioli. Pep iz dana u dan dokazuje da je najbolji ikada", rekao je Pike.