Vesti iz fudbala

Mesi zaslužuje pravi oproštaj: Gvardiola veruje u povratak Argentinca u njegovu Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 21:31
Mesi zaslužuje pravi oproštaj: Gvardiola veruje u povratak Argentinca u njegovu Barselonu Guliver/AP Photo/Emilio Morenatti

Žozep Pep Gvardiola i Lionel Mesi godinama su zajedno pravili sjajne rezultate u Barseloni, prvi kao njen trener a drugi kao udarna ofanzivna igla kluba sa "Kamp Noua", a njihovo međusobno profesionalno poštovanje ostalo je nepromenjeno i kada su im se putevi razišli. Koliko aktuelni strateg Mančester sitija ceni svog bivšeg pulena govori i da iz sve snage navija da se jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena vrati na katalonsku adresu.

Tamo gde je zvanično najbolji akter prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kataru dotakao zvezde, a onda zbog finansijskih problema kluba, odnosno pravila La lige, morao da napusti sredinu u kojoj je odrastao i pređe u Pari Sen Žermen. Sa PSŽ-om nije napravio ni izbliza velike stvari kao u dresu Barselone, pa će izvesno na kraju sezone napustiti "svece". I vrlo moguće pojačati bivši klub, barem je to velika želja uprave, iako ga zovu i iz Saudijske Arabije. 

"Nisam verovao da će Mesi da napusti Barselonu. Uveren sam da predsednik Barselone Đoan Laporta voli Mesija. Laporta već mesecima priča da Mesi zaslužuje pravi oproštaj, jer je tako važna ličnost. Mesi je mnogo pomogao Barseloni da postane veći klub nego što jeste", potvrdio je Gvardiola za ESPN višenedeljna šuškanja. 

 

 

Trener polufinaliste aktuelne Lige šampiona već zamišlja kako će na stadionu Barselone prisutvovati poslednjem meču u Mesijevoj bogatoj karijeri. 

"Nadam se da ću jednog dana sa svog mesta na 'Kamp Nou' da ustanem i da se oprostim od Mesija onako kako zaslužuje. Znam da će Laporta i Mesi pokušati sve da se Leo vrati u Barselonu. Nadam se da će Mesi i njegova porodica dobiti ljubav navijača Barselone, kao i zahvalnost i poštovanje za sve što je učinio za klub", istakao je Gvardiola.

Mesi je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine i za to vreme se naosvajao domaćih trofeja i evropskih titula.