Vesti iz fudbala

Anćeloti o mogućem povratku Mesija u La ligu: Barselona može da radi šta hoće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 15:08
Anćeloti o mogućem povratku Mesija u La ligu: Barselona može da radi šta hoće Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

U poslednje vreme ne prođe dan a da se neko u Španiji ne izjasni o dolasku Lionela Mesija iz Pari Sen Žermena u Barselonu, iz koje je otišao avgusta 2021. godine, uz mnogo tenzije, različitih verzija rastanka i suza. 

Navodno, kapiten reprezentacije Argentine već je dogovorio ključne detalje povratka u klub u kom je fudbalski odsrastao i sazreo, ali je sve pod velikim znakom pitanja zbog finansijskih problema Barselone i strogih pravila La lige tog tipa.

Šta više, čelnici najjačeg fudbalskog takmičenja Španije demantovali su opciju korigovanja propisanih restrikcija samo da bi se osvajaču poslednjeg Svetskog prvenstva omogućilo da se vati svojoj fudbalskoj kući.

Realov trener, Karlo Anćeloti, međutim, priželjkuje Mesijev povratak, smatrajući da bi to bio benefit za ceo španski fudbal.

"Mesi može raditi šta hoće, Barselona takođe. Za mene to nije problem. Meni se sviđa kako Mesi igra, za špansku ligu to može biti predivno", otvoren je italijanski stručnjak na klupi Barseloning večitog rivala na Pirinejima i često u Evropi.

Mesi će u junu napuniti 35 godina, a sve velike stvari u klupskoj karijeri napravio je sa katalonskim velikanom, u kom je odavno stekao status institucije i sive eminencije. Pa, ipak, neko vreme je morao da provede u najbogatijem francuskom fudbalu, a u međuvremenu se šuškalo da je odbijao unosne ponude iz Saudijske Arabije i SAD.