La Liga

Barselona zainteresovana za fudbalera Atletika Rodriga de Pola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 11:05
Rodrigo De Pol je na ceni Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Rodrigo De Pol je na ceni

Fudbaler Atletiko Madrida Rodrigo de Pol mogao bi u zimskom prelaznom roku da pojača Barselonu, koja traži zamenu za povređenog Gavija, prenose španski mediji.

Barselona je danas saopštila da je posle dodatnih pregleda utvrđeno da je Gavi pokidao ukrštene ligamente desnog kolena. Mladi fudbaler će biti operisan do kraja nedelje, a prve procene govore da će najverovatnije pauzirati do juna naredne godine zbog čega će propustiti i EP u Nemačkoj.

 

 

Reprezentativac Španije se povredio na sinoćnjem meču sa Gruzijom u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024. Gavi je ove sezone odigrao 15 utakmica za Barselonu, a na 13 je bio u startnoj postavi.

 

 

Španski mediji navode da povreda Gavija predstavlja veliki udarac za katalonski klub, koji je već krenuo da traži pojačanja. Izbor je navodno pao na Argentinca Rodriga de Pola, čija je cena na tržištu oko 35 miliona evra. Član startne postave "gaučosa" sa Mundijala u Kataru gde se okitio najsjajnijim odličjem, član je "jorgandžija" od 2021. godine. Nadaju se u Barseloni da bi u ovom transferu ulogu mogao da ima i Lionel Mesi, koga De Pol uvažava i u njega gleda kao u mentora.