Vesti iz fudbala

FIFA plaća Barseloni pet miliona evra za povredu Gavija? Obavezujući propisi za "svetsku kuću fudbala"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 16:35
FIFA plaća Barseloni pet miliona evra za povredu Gavija? Obavezujući propisi za "svetsku kuću fudbala" Guliver/AP Photo/Manu Fernandez)

Ne stišavaju se burne reakcije povodom teškog povređivanja Gavija, kom su na utakmci kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, između Španije i Gruzije, pokidani prednji ukršteni ligamenti kolena. Zbog toga što će to sjajnog mladog vezistu Barselone oterati sa terena najmanje sedam, a najviše devet meseci, tj prilično mu usporiti eksplozivnu karijeru.

Dok mu njegov klub daje bezrezervnu podršku i ljuti se na stručni štab "crvene furije" što ga je poslao na teren u zadnjem kolu, selektor Luis de la Funte se izvinjava, a javnost polemiše o tome koliko i kako treba trošiti reprezentativce iz Španije stiže spekulacija o visini nadoknade koju će morati da isplati Međunarodna fudbalska federacija.

 

 

Propisi FIFA kažu da je "svetska kuća fudbala" dužna da isplati novac svakom klubu čiji igrač mora na bolovanje duže od 28 dana, zbog povrede doživljene u dresu držabnog tima, pa bi po nekoj računici medija sa Pirineja u ovom slučaju taj iznos mogao da dostigne pet miliona dolara. 

Naravno, nijedna svota para ne može da nadomesti činjenicu da je Gavi teško stradao, a Barselona i nacionalni tim ostali bez zlatnog dečka sa sredine terena.