La Liga

Ramos mi je bio prijatelj, a onda je u Real došao Murinjo: Đerar Pike otkrio zanimljive detalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 20:52
Ramos mi je bio prijatelj, a onda je u Real došao Murinjo: Đerar Pike otkrio zanimljive detalje Guliver image/AP Photo/Andrea Comas

Odnosi između fudbalera koji nastupaju u Barseloni i zvezda Real Madrida, čak i u unutar nacionalnog tima Španije, postali su problematični onog trenutka kad je na klupu Madriđana seo Žoze Murino, tvrdi bivši kapiten Katalonaca Đerar Pike.

Prema njegovim rečima, Portugalac je uneo mnogo više tenzije u najveći meč španskog fudbala što je uticalo da pojedini igrači prestanu da razgovaraju.

"Serhio Ramos i ja smo bili prijatelji sve dok u Real Madrid, na mesto trenera nije došao Žoze Murinjo. Tada se sve pokvarilo. Tenzije na 'El klasiku' su bile preterano velike. U to vreme, čak ni u reprezentaciji odnosi nisu bili na najboljem nivou", rekao je Pike i dodao:

"Odmah nakon što je Portugalac otišao sa klupe Madriđana naš odnos je počeo da se popravlja i to se osetilo i na nacionalni tim. Posle toga je sve bilo mnogo lakše i lepše".

Da danas nema problem sa bivpim igračima Real Madrida Pike je otkrio i kroz odgovor da je nekadašnji kapiten "kraljevskog kluba" Iker Kasiljas golman kojeg bi uvek želeo da vidi u svom timu.