Superliga Srbije

Prvi čovek Barselone, Đoan Laporta: Možda zatražimo ponavljanje utakmice

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 12:55
Fudbaleri Barselone poraženi su od Reala Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Fudbaleri Barselone poraženi su od Reala

Haos kakav se ne viđa često u Španiji posle "El Klasika" u kome je Real savladao Barselonu 3:2.

Ekipa iz Madrida je ovom pobedom praktično osigurala titulu pošto je stekla 11 bodova prednosti. Ipak, najviše pažnje i bure podiglo se u Španiji kada je odlučeno da posle šuta Lamina Jamala lopta nije prešla gol-liniju.

 

 

Tim povodom se oglasio i predsednik Barselone, iskusni Đoan Laporta i komentarisao suđenje glavnog arbitra na pomenutom susretu, Cezara Grade.

"Kao klub, želimo da budemo sigurni šta se dogodilo i zato vas obaveštavam kako će Barselona smesta da traži od sudijske komisije španskog saveza sve postojeće snimke i audio zapise iz te situacije. Ako, nakon što klub završi analizu dokumentacije, Barselona zaključi kako je u spomenutoj situaciji napravljena greška, pokrenućemo sve korake kako bi poništili tu situaciju, a ne isključujemo i legalne procese. Ako se potvrdi da je gol bio legalan, ići ćemo korak dalje i ne otpisujemo i da ćemo možda zatražiti ponavljanje utakmice, kao što se nedavno dogodilo u evropskoj utakmici (Anderleht - Genk) zbog greške VAR-a", rekao je Laporta.