Vesti iz fudbala

Kada igra za reprezentaciju pitate se da li to igra njegov manje talentovani brat: Iz nemačkog Saveza stiže oštra prozivka Gundogana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 19:35
Ilkaj Gundogan, fudbalski reprezentativac Nemačke Guliver
Ilkaj Gundogan, fudbalski reprezentativac Nemačke

Fudbalska reprezentacija Nemačke kao domaćin najveće smotre kontinentalnog fudbala nije morala da brine za učešće na prvenstvu Evrope 2024. godine, a nejni poslednji rezultati kažu da su srećni zbog te okolnosti, jer su dobili samo jednu od šest utakmica u bliskoj prošlosti. 

Prema mišljenju Ralfa Uvea Šaferta to nije slučajno, jer potpredsednik Fudbalskog saveza Nemačke vidi da pojedinci, poput iskusnog kapitena Ilkaja Gundogana, ne rade stvari na jednako dobar način u klubu i nacionalnom timu. 

 

 

"Čudno mi je to da za klub igra izvanredno, a za reprezentaciju tako da se zapitate igra li to njegov manje talentovani brat blizanac. Možda mi u ekipi više ne trebamo samo one najtalentovanije, već one koji su spremni zasukati rukave", izjavio je visoki zvaničnik nemačkog fudbala u izjavi za domaće medije. 

Gundogan je prošlog leta prešao iz Mančester sitija u Barselonu, odnosno napustio Premijer ligu i počeo karijeru u La Ligi, a u međuvremenu je promenio i šefa u reprezentaciji. Hansi Flik je dobio otkaz zbog zabrinjavajuće loših rezultata, a na njegvoo mesto došao je Julijan Nagelsman

Flik je na mesto selektora reprezentacije Nemačke stigao u avgustu 2021. godine umesto Joakima Leva. Od tada je selekciju vodio na 25 utakmica i ostvario svega 12 pobeda.

.