La Liga

Đoan Laporta dao dozvolu Ćaviju za odlazak: Prihvatam to jer je on legenda kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 19:01
Ćavi i Đoan Laporta Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Ćavi i Đoan Laporta

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta izjavio je da je prihvatio ponudu trenera Ćavija Ernandesa da na kraju sezone napusti ekipu, prenosi AP. 

"Prihvatam Ćavijevu odluku da napusti klub. Prihvatam jer je on legenda kluba, poštena, dostojanstvena osoba koja voli Barselonu. Ubeđen sam da će on i njegovi saradnici biti maksimalno posvećeni poslu do kraja sezone", rekao je Laporta.

Ćavi je sinoć posle poraza od Viljareala (3:5) u 22. kolu La Lige izjavio da će da napusti Barselonu na kraju sezone. 

"Dostigli smo tačku na kojoj nema povratka. Vreme je za promene. Vreme je za promene, mislim da je vreme da odem. Pričao sam sa upravom i klubom danas. Napuštam klupu 30. juna", rekao je Španac nakon meča.

 

 

Katalonski klub se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli španskog prvenstva sa 44 osvojena boda. Real Madrid je na drugom mestu sa 54, dok lidersku poziciju zauzima Đirona sa 55.

"Biće teško u prvenstvu, ali ono još nije izgubljeno. Moramo da se borimo do kraja. Takođe, moramo da damo sve od sebe da osvojimo Ligu šampiona", naveo je Laporta.

Barselonu do kraja sezone osim La Lige, čeka i nokaut faza Lige šampiona gde će igrati protiv prvaka Italije, Napolija. Prvi meč u elitnom evropskom takmičenju je zakazan za 21. februar na stadionu "Dijego Armando Maradona", a revanš će se odigrati sedam dana kasnije na "Monžuiku".