UEFA Liga šampiona

Velika prilika za nas, može biti prekretnica: Meč sa Portom za Ćavija predstavlja više od borbe za proleće u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2023 18:15
Zabrinut pogled trenera Barselone, Ćavija Tanjug/AP Photo/Alvaro Medranda
Zabrinut pogled trenera Barselone, Ćavija

Fudbaleri Barselone ove sezone ne guraju tako dobro kao prošle, pa su tako od početka odbrane tiule prvaka Španije ostali bez bod(ov)a u pet od 14 mečeva, dok u Ligi šampiona još jure prolazak u nokaut rundu elitnog evropskog takmičenja. Zato za njenog trenera, Ćavija, sutrašnji duel sa Portom u 5. kolu grupe H (21.00, TV Arena sport 3) ima specifičnu težinu.

Pogotovo zbog toga što dolazi posle poraza u LŠ, od Šahtjora, odnosno vikend remija sa Rajom Valjekanom u La Ligi.

"Stvari nisu išle kako se očekivalo u poslednje vreme. Protiv Raja je bilo bolje, ali nam nedostaje kontinuitet. Sutra je velika prilika za nas. To može biti prekretnica. Zaista verujem da ćemo igrati bolje. Da ne verujem, ne bih bio ovde", rekao je Ćavi Ernandez na završnoj konferenciji za medije pred okršaj sa liderom grupe.

 

 

Barselona i njen protivnik imaju po devet bodova, Šahtjor tri manje, a Antverpen nijedan, pa bi evrntualni trijumf značio plasman u osminu finala LŠ. Dakle, nema se pravo na kiks. 

"U Barseloni uvek postoji pritisak. Uvek je bilo ovako i to se neće promeniti. U ovom klubu morate da pobeđujete", rekao je nekadašnji igrački as domaćeg sastava, uz napomenu da "oseća podršku uprave". 

Što je u suprotnosti sa glasinama o njegovom poljuljanom statusu šefa stručnog štaba prvog tima Katalonaca, jer čelnici kluba navodno gube strpljenje kada je njegovo "prolazno vreme" u pitanju. 

 

Standings provided by Sofascore