UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa H: Porto strepeo do kraja, ali uspeo da savlada Belgijance

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 22:55
(VIDEO) Liga šampiona grupa H: Porto strepeo do kraja, ali uspeo da savlada Belgijance Tanjug/AP Photo/Miguel Pereira

Nisu dozvolili fudbaleri Porta nikakvo iznenađenje i slavili su protiv Antverpena u 4. kolu grupe H Lige šampiona - 2:0 (1:0).

Nije bilo parametra igre u kojem domaći sastav nije bio bolji od gostiju iz Belgije, a portugalski sastav je opet strepeo do kraja.

Taj trijumf bio je potreban "zmejevima" nakon što je Šahtjor iznenađujuće slavio protiv Barselone i ponovo imaju tri boda više od njih, ali daleko od toga da su već obezbedili drugu poziciju u grupi. Naprotiv, tek im predstoji velika borba sa ukrajinskim timom.

Belgijanci su ostali na tri postignuta gola i još su bez osvojenog boda u elitnom evropskom takmičenju, a ujedno su tim koji je ove sezone primio najviše golova od svih učesnika Lige šampiona.

Ipak, malo je nedostajalo da rezultat na kraju bude drugačiji, budući da je Arbnor Muja u 89. minutu promašio zicer u situaciji kad je bio sam ispred golmana domaćeg sastava, ali je šutirao pored gola i odmah je usledila kazna.

Izveli su igrači Porta u narednom napadu prvi korner na meču, najbolje se u skoku snašao defanzivac Pepe i duplirao prednost svog tima, odnosno stavio tačku na pobedu portugalske ekipe.

Liga šampiona, 4. kolo

Grupa H

Šahtjor - Barselona 1:0 (1:0)
/Sikan 40/

Porto - Antverpen 2:0 (1:0)
/Evanilson 32p, Pepe 90/