UEFA Liga šampiona

Arteta razočaran izdanjem Arsenala u Portugaliji: Poklonili smo im utakmicu - u LŠ uvek dođe kazna!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 12:01
Trener Arenala Mikel Arteta Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Trener Arenala Mikel Arteta

Fudbaleri Arsenala izgubili su od Porta na gostovanju minimalnim rezultatom u prvoj utakmici osmine finala Lige Šampiona. Gol odluke pao je u dubokoj nadoknadi, a strelac za Porto bio je Venderson Galeno.

Nakon susreta utiske je sumirao trener "tobdžija" Mikel Arteta, koji, jasno, nije bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe, naročito primljenim golom u završnici meča, koji bi mogao skupo da ih košta u revanšu 13. februara.

"Razočaran sam što smo na kraju poklonili utakmicu, što se nismo dovoljno dobro izborili sa situacijom. U Ligi šampiona dođe kazna – možda ne možeš da pobediš, ali bar nemoj da izgubiš. Dominirali smo, ali nismo napadali s dovoljno ideje kako bi to sve izgledalo agresivnije, kako bismo im poremetili linije tima i ozbiljnije pretili", rekao je Arteta.

Upitan je na konferenciji da li je možda njegov tim bio previše naivan.

"Samo na poslednjoj lopti. Malo je okrutno osuđivati kada se tako nešto desi, ali tačno je da je to imalo veliki uticaj na ishod. Svaka njima čast, dobro su se branili, ali i nama je nedostajao završni udarac."

Najavio je bolju igru svog tima u revanšu.

"U drugom poluvremenu smo stvorili dosta situacija iz kojih na kraju nije bilo ništa. Ako želiš u četvrtfinale, moraš da pobediš, to je jasno – moramo da budemo odlučniji pred svojim navijačima", zaključio je španski stručnjak