UEFA Liga šampiona

Poraz boli, ali dobro je da smo igrali Ligu šampiona: U Arsenalu rezimirali evropsku sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 14:13
Fudbaleri Arsenala sa trenerom Artetom AP Photo/Christian Bruna
Fudbaleri Arsenala sa trenerom Artetom

Šansu za prolaz u polufinale Lige šampiona fudbaleri Arsenala su propustili na svom terenu kad su remizirali protiv Bajerna, koji ih je potom savladao u minhenskom revanšu.

Posebno težak je to udarac za Deklana Rajsa koji je minulog leta stigao u redove londonskog tima iz gradskog rivala, Vest Hema sa kojim je minule sezone osvojio Ligu konferencija, pa je imao ambicije da ove sezone napravi korak više. Tim pre što se finale igra na legendarnom "Vembliju".

"Boli nas ovaj poraz. Arsenal je jedan od najvećih klubova na svetu i imali smo ambiciju da se nađemo u polufinalu Lige šampiona. Nismo u tome usepli i zato sam razočaran, bez obzira što je ovo mlad tim, pred kojim su godine dokazivanja. Moramo sada da se okrenemo obavezama u Premijer ligi, gde već za vikend gostujemo Vulverhemptonu i tako nastavimo borbu za tizulu", rekao je Rajs.

Tužan zbog poraza jei trener Mikel Arteta, ali je Španac naglasio da uprkos eliminaciji od nemačkog tima ne može da zameri ništa svojim igračima.

"Nismo igrali Ligu šampiona sedam godina, a čak 14 nismo uspeli da se domognemo četvrtfinala. Ovo je najkvalitetnije evropsko takmičenje i nije lako igrati u njemu. Naš cilj je da sledeće godine doguramo još dalje i da dokažemo da smo na pravom putu stvaranja moćnog Arsenala. Zato je važno da iz svakog ovakvog sureta izvučemo pouku koja će nam koristiti u budućnosti", rekao je Arteta.

Arsenalu sada ostaje borba u Premijer ligi u kojoj zauzima drugu poziciju na tabeli sa 71 osvojenim bodom, koliko ima i trećeplasirani Liveprul, a lider je Mančester siti sa dva boda više na svom kontu.