Premijer liga

Deklan Rajs zvanično zadužio opremu Arsenala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 15:00
Deklan Rajs zvanično zadužio opremu Arsenala Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Ranije tokom dana od Deklana Rajsa oprostio se Vest Hem, a Arsenal nije dugo čekao da ozvaniči da je vezni fudbaler novo pojačanje "tobžija".

Mikel Arteta je konačno dobiodugo željenog fudbalera, koji može biti poslednji deo slagalice u pohodu na osvajanje Premijer lige.

Za ovaj transfer Arsenal je izdvojio 100 miliona funti plus pet miliona kroz bonuse, a sa Rajsom je ugovor potpisan do 2028. godine, dok je engleski reprezentativac zadužio dres sa brojem 41.

"Mikel Arteta je glavni razlog zašto sam došao ovde. Uzbuđen sam. Vidite kako radi, bilo je i u dokumentarcu o Arsenalu. On je vrhunski trener", rekao je Rajs prilikom potpisivanja ugovora u prisustvu upravo Artete i sportskog direktora Edua.

Sa prelaskom Rajsa, Arsenal je probio granicu od 200 miliona evra potrošenih ovog leta ( i to bez bonusa) nakon dolazaka Jurijena Timbera (40 miliona) i Kaija Haverca (70 miliona).

Arteta je o svom novom pulenu istakao:

"Veoma smo srećni što nam se Deklan pridružuje. On je igrač sa ogromnim umećem, koji je igrao na najvišem nivou u Premijer ligi i za Englesku već nekoliko sezona. Bez sumnje nam donosi kvalitet. On je izuzetan talenat sa potencijalom da bude veoma uspešan ovde. Ima veliko iskustvo u Premijer ligi sa samo 24 godine. Bio je dobar kapiten Vest Hemu i podigao je evropski trofej kao što smo svi videli. Odgovornost i uloga koju je preuzeo je veoma impresivna", rekao je trener Arsenala.