Premijer liga

Dok čekaju Rajsa u Arsenalu angažovali Haverca: Biće to moćan tim "tobdžija"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2023 21:56
Dok čekaju Rajsa u Arsenalu angažovali Haverca: Biće to moćan tim "tobdžija" Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Prelazak Deklana Rajsa za 120 miliona evra iz Vest Hema jeste gotova stvar, samo još nije dobila zvaničnu potvrdu, ali "tobdžije" su uspele da ozvaniče jedno drugo zvučno pojačanje – Kaija Haverca iz Čelsija.

Nemački reprezentativac koji je karijeru počeo u akademiji Bajera iz Leverkuzena, a u redovima "plavaca" proveo tri sezone i za to vreme upisao 139 nastupa i postigao 32 gola, uz 15 asistencija u svim takmičenjima, postigao je dogovor sa čelnicima kluba i zadužio je dres sa brojem 29.

Svakako, najznačajniji njegov pogodak bio je onaj od pre dve godine kada je u finalu Lige šampiona bio jedini strelac na susretu protiv Mančester sitija čime je doneo titulu najboljeg tima u Evropi londonskoj ekipi, a nada se da će nešto slično doživeti i u novoj sredini.

 

 

"Izuzetno sam uzbuđen što sam postao član ovako velikog kluba kao što je Arsenal i drago mi je što ću biti deo njegove porodice. Ovo je klub bogate istorije, a ja se nadam da ćemo svi zajedno uspeti da ispričamo nove, lepe priče", rekao je Havrec i dodao:

"Želim da osvajam trofeje i daću sve od sebe da pomognem klubu da do njih dođe. Želim da upoznam saigrače, koje manje-više znam tokom međusobnih duela u Premijer ligi i nadam se da ćemo se još bolje upoznati tokom predsezone".

detalji transfera nisu objavljeni, ali prema navodima engleskih medija "tobžije" su gradskom rivalu za Havarca platile 80 miliona evra.