Premijer liga

Arsenal "odrešio kesu", Haverc pred vratima Emirejtsa: Nemac dolazi kod Artete za 65 miliona funti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.06.2023 15:10
Arsenal "odrešio kesu", Haverc pred vratima Emirejtsa: Nemac dolazi kod Artete za 65 miliona funti Tanjug/AP Photo/David Cliff

Fudbalski klub Arsenal dogovorio je transfer nemačkog reprezentativca Kaija Haverca, koji je do sada bio član Čelsija, prenosi poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

On tvrdi da će Arsenal da plati gradskom rivalu obeštećenje od 65 miliona funti sa bonusima za nemačkog fudbalera. Haverc će posle detaljnih lekarskih pregleda da potpiše dugoročni ugovor sa vicešampionom Engleske. Dva kluba pripremaju sva neophodna dokumenta, a ugovor će biti potpisan do kraja nedelje kada će i Haverc biti predstavljen kao novo pojačanje Arsenala.

Britanski mediji podsećaju da će Haverc da bude drugo najskuplje pojačanje u istoriji Arsenala posle Nikolasa Pepea, koji je pre četiri godine plaćen 80 miliona evra. Za nemačkog fudbalera bili su zainteresovani Real i Bajern, ali je on odlučio da nastavi karijeru u Arsenalu.

Haverc (24) je u Čelsi stigao 2020. godine iz Leverkuzena, a prošle sezone odigrao je 47 utakmica za londonski klub i postigao je devet golova.