La Liga

Trener Reala Anćeloti dostavio želje: Hari Kejn, Kai Haverc i Alfonso Dejvis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2023 19:13
Trener Reala Anćeloti dostavio želje: Hari Kejn, Kai Haverc i Alfonso Dejvis Tanjug/AP Photo/Jon Super

Real Madrid je jedva progutao knedlu i pozdravio se sa Karimom Benzemom, kapitenom, golgeterom, vođom ove generacije. Sve se dogodilo iznenada, brzo, pa su trener Karlo Anćeloti i sportski sektor morali istom brzonom da se prilagode situaciji i naprave spisak potencijalnih pojačanja.

Prema informacijama iz Španije, Anćeloti želi na "Santijago Bernabeu" da vidi trojicu igrača: kapitena Totenhema Harija Kejna, ofanzivca Čelsija Kaija Haverca i levog beka Bajerna Alfonsa Dejvisa.

Originalnnu "devetku", kakav je bio Benzema, drugi strelac Reala u istoriji, mora da zameni takođe "original", a kapiten Engleske Hri Kejn je upravo taj profil. Možda nije tehnički doteran kao Benzema, ali ima veliki radijus kretanja, učestvuje u organizaciji igre i stiže u realizaciju, gde je sigurno u "vazduhu" jači od Francuza. 

 

 

Totenhem je odbio ponudu Junajteda za Kejna, ali ako Real ponudi 120 miliona evra, koliko traži predsednik Danijel Levi, posao će biti zaključen. Dobri odnosi Reala i Totenhema iz prošlosti, a vezani za transfere Luke Modrića i Gereta Bejla su garant za razgovor, videćemo da li i za dogovor. Levi nije "zgodan" pregovarač, a prva reakcija mu je bila "ne"...

Posle odlaska Benzeme, ali i Marka Asensija i Marijana Dijaza, najtrofejniji klub Lige šampiona ostao je bez napadača. Zato je Anćeloti poželeo i Kaja Haverca iz Čelsija, koji može da igra i po desnom krilu, ali i kao "devetka". Čelsi bi bio zadovoljan obeštećenjem od 60 miliona evra, a Nemacu bi svakako prijalo da promeni sredinu.

 

 

Pozicija levpg beka je iznenada postala deficitarna. Ferlan Mendi je češće povređen nego spreman, Načo Fernandez više nema brzinu i energiju za tu poziciju, a David Alaba je prekomendovan u štopersku liniju. Zato je Anćeloti spreman da se liši Mendija i možda Nača (pregovara se oko novog ugovora), a želi u timu da vidi turbo Kanđanina Alfonso Dejvisa iz Bajerna.

 

 

Konakti sa njegovim agentima su supostavljeni, prenose mediji, pričalo se i sa Bajernom oko transfera, ali posao zavisi od mnogo faktora. Sa alfonom i Vinisijusom Žuniorom po levoj strani imao bi Anćeloti razornu moć i ekstra brzu tranziciju.

Anćeloti je rakao želje, videćemo kolika je pregovaračka moć najprivlačnijeg tima Evrope.