UEFA Liga konferencije

Deklan Rajs prelazi u Arsenal za 120 miliona evra: Posao je završen, čeka se samo potpis

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.06.2023 21:26
Deklan Rajs prelazi u Arsenal za 120 miliona evra: Posao je završen, čeka se samo potpis Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Engleski fudbalski reprezentativac Deklan Rajs karijeru će nastaviti u Arsenalu, budući da su "tobdžije" pristale da Vest Hemu plate obeštećenje od 120 miliona evra, prenose mediji na Ostrvu.

Kapiten akltuelnog osvajača Lige konferencija je jedan od najboljih igrača sredine terena u Premijer ligi, a ukoliko do ovog transfera zaista dođe, kapiten "čekićara" će postati najplaćeniji vezni fudbaler u istoriji najjačeg ranga takmičenja u Engleskoj.

 

 

Britanski mediji tvrde da predstavnici dva kluba nastavljaju pregovore o strukturi ugovora i uslovima plaćanja, pošto Vest Hem želi da pomenuti novac bude uplaćeno u narednih 18 meseci.

Takođe, navodi se da je u toku priprema dokumentacije i da bi transfer mogao da bude realizovan u naredna 24 sata, imajući u vidu da je Rajs još ranije dogovorio lične uslove ugovora sa Arsenalom.

Rajs (24) ima ugovor sa Vest Hemom do juna naredne godine, a u ovaj klub je stigao 2014. godine iz Čelsija. On je prošle sezone za "čekićare" odigrao 50 utakmica i postigao je pet golova.